Παρουσιάζεται την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου το νέο βιβλίο του Μανόλη Κ. Μακράκη με τον τίτλο «Εν Λασιθίω». - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Παρουσιάζεται την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου το νέο βιβλίο του Μανόλη Κ. Μακράκη με τον τίτλο «Εν Λασιθίω».

Παρουσιάζεται την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω, το νέο βιβλίο του Μανόλη Κ. Μακράκη με τον τίτλο «Εν Λασιθίω».


Το εν λόγω βιβλίο-πόνημα, το έβδομο του συγγραφέα, πραγματεύεται την ιστορία της εκπ/σης του Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης από τη λήξη της επανάστασης του 1866 ως τις μέρες μας. Είναι μια επιστημονική εργασία - μελέτη περίπτωσης της εκπαιδευτικής ιστορίας ενός τόπου ορεινού, δυσπρόσιτου και απομονωμένου και των επιπρόσθετων δυσχερειών στη διαβίωση κυρίως όμως στην εκπαίδευση που δημιουργεί αυτή η ιδιαιτερότητα. Το βιβλίο αποτελείται από 544 σελίδες και χαρακτηρίζεται από δύο ισχυρά τεκμήρια. 
Τα αδημοσίευτα ιστορικά έγγραφα διαφορετικών αρχείων και το δυσεύρετο φωτογραφικό υλικό. Ένας αμητός ιστορικών τεκμηρίων, από τα Αρχεία των Δημογεροντιών Λασιθίου & Ηρακλείου, το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, το Αρχείο Α/θμιας Εκπ/σης Λασιθίου και τα αρχεία των σχολείων της επαρχίας. Έγγραφα-τεκμήρια, πολύχρωμα, πολύτιμα και ανθεκτικά νήματα που υφαίνουν περίτεχνα τον καμβά της εκπαιδευτικής ιστορίας της επαρχίας Λασιθίου, συνδυάζοντας και δένοντας τις μικρές ιστορίες των σχολείων του με τη μεγάλη του νησιού και της χώρας μας. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό αποτελούμενο από 552 φωτογραφίες με εξαιρετικό ιστορικό, εκπαιδευτικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον προσφέρεται αναντίρρητα για πολλαπλές αναγνώσεις.

Στο πρώτο μέρος η εκπαίδευση στο Οροπέδιο μέσα από την ιστορία της εκπαίδευσης στην Κρήτη και στον Ελλαδικό χώρο.
Στο δεύτερο μέρος η πλούσια ιστορία των 15 σχολείων της επαρχίας Λασιθίου.
Το βιβλίο εκδόθηκε από το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν σημαντικές προσωπικότητες της Κρήτης :
Ο π. πρύτανης-ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης
Ο ιστοριοδίφης – συγγραφέας Γιώργος Παναγιωτάκης
Η π. Σχολική Σύμβουλος Μαρία Τζενάκη

Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Λευτέρης Βαρδάκης
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............