Η πίσω πλευρά της Λότζιας των Ευγενών φωτίζει τα όνειρα και την μοναξιά ενός Ανθρώπου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019

Η πίσω πλευρά της Λότζιας των Ευγενών φωτίζει τα όνειρα και την μοναξιά ενός ΑνθρώπουΧριστουγεννιάτικα βράδια με λαμπιόνια, μουσικές, διάθεση γιορτινή, με όμορφα ρούχα και πολυτελή όνειρα.

Η πίσω πλευρά της Λότζιας των Ευγενών, στην πόλη του Ηρακλείου φωτίζει τα όνειρα και την μοναξιά ενός Ανθρώπου που βρίσκει καταφύγιο σε παγκάκι να στεγάσει τα δικά του Χριστούγεννα, μαζί με το δική του λιγοστή περιούσια.


Η οικονομική κρίση, που πλήττει τη χώρα κι έχει φέρει αρκετούς κάτω από τα όρια της φτώχειας, είναι ορατή στους δρόμους του Ηρακλείου, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις περισσότερες πλέον πόλεις της Ελλάδας. Εκτός από τους συμπατριώτες μας, που δεν έχουν στέγη, καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των αλλοδαπών, οι οποίοι έχουν χτυπηθεί από την ανέχεια και δεν διστάζουν να ψάχνουν μέχρι και στα σκουπίδια, για να βρούνε κάτι φαγώσιμο ή προσφεύγουν στην επαιτεία, ακόμη και στο έγκλημα.
Ο δήμος Ηρακλείου με διάφορες δομές (π.χ. Κοινωνικό Παντοπωλείο) προσπαθεί να συνδράμει, με όσες δυνάμεις διαθέτει.
Και φυσικά, εξυπακούεται πως πίσω από κάθε άστεγο, κρύβεται και ένα δράμα. Σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, ανεργία και ακόμη πιο συχνά αξεπέραστα προβλήματα υγείας συνθέτουν το προφίλ των ανθρώπων, οι οποίοι δεν διαθέτουν που την κεφαλήν κλίνη…
Post Top Ad

.............