Σαπούνι με τη χρήση ελαιολάδου παρασκεύασαν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου “Το Ρόδο”. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019

Σαπούνι με τη χρήση ελαιολάδου παρασκεύασαν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου “Το Ρόδο”.

Σαπούνι με τη χρήση ελαιολάδου και ακολουθώντας παραδοσιακές τεχνικές παρασκεύασαν την Τρίτη το απόγευμα τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου “Το Ρόδο”. Η πρωτοβουλία ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει ο σύλλογος για τη διατήρηση της τοπικής παράδοσης, ενώ τα σαπούνια μαζί με άλλα χειροποίητα προϊόντα θα παρουσιαστούν στην γιορτή διοργανώνει «Το Ρόδο» στις εγκαταστάσεις του στις 15 Δεκεμβρίου. 


«Ο σύλλογός μας για άλλη μια χρονιά φέτος προσπάθησε να δώσει εικόνες και να μεταφέρει στο σήμερα δράσεις και παραδόσεις του παρελθόντος», επεσήμανε ο πρόεδρος του «Ρόδου» Νίκος Μαθιουδάκης και ευχαρίστησε τον κ. Στέλιο Μιχελάκη ο οποίος μοιράστηκε με τα μέλη του συλλόγου την παλιά μέθοδο παραγωγής σαπουνιού. «Όλη αυτή η προσπάθεια εντάσσεται στην προετοιμασία για την εκδήλωση με παραδοσιακά προϊόντα και είδη διατροφής που θα κάνει ο σύλλογος στις 15 Δεκεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ», συμπλήρωσε ο κ. Μαθιουδάκης και τόνισε ότι στην εκδήλωση τα μέλη του συλλόγου θα παρουσιάσουν πολλά χειροποίητα προϊόντα και παρασκευές, όπως τσακιστές ελιές, γλυκά του κουταλιού, βαλσαμόλαδο κ.ά., που έχουν δημιουργήσει όλο το προηγούμενο διάστημα. 

Ο Στέλιος Μιχελάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι η διαδικασία παρασκευής του σαπουνιού την οποία ακολούθησε την διδάχθηκε από παλαιότερους: «Βάζουμε 4,5 κιλά νερό και το βράζουμε, μετά βάζουμε σιγά σιγά και προσεκτικά ένα κιλό σπίρτο του σαπουνιού στο νερό και μετά αφού κρυώσουν βάζουμε το ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει», ανέφερε ο κ. Μιχελάκης και υπογράμμισε ότι ο ίδιος χρησιμοποιεί σε όλη του ζωή σαπούνια παρασκευασμένα με παραδοσιακό τρόπο αντί για βιομηχανικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
ΠΗΓΗ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............