Την ανανέωση των συμβάσεων εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ ζητούν 28 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019

Την ανανέωση των συμβάσεων εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ ζητούν 28 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάγκη ανανέωσης των συμβάσεων εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, που απασχολούνται μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για άνεργους πτυχιούχους 22 – 29 ετών, καθώς και την αναγκαιότητα επιπλέον προσλήψεων που θα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου, αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών υποθέσεων και Υγείας, 28 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


 «Συνεχίζουμε την προσπάθεια έτσι ώστε να αντιληφθεί η Κυβέρνηση την αναγκαιότητα ανανέωσης των συμβάσεων όλων των νέων πτυχιούχων που μέσω του ΟΑΕΔ, στελέχωσαν καίριους τομείς της δημόσιας διοίκησης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εκτός του ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση του brain drain και δίνει κίνητρα να παραμείνουν στην Ελλάδα οι νέοι πτυχιούχοι, καλύπτει σε μεγάλο βαθμό και τις ανάγκες πολλών Υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων, όπως είναι το ΚΕΘΕΑ. Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε κοινοβουλευτικό μέσο προκειμένου να επιτευχθεί η παράταση, οι προϋποθέσεις άλλωστε πληρούνται, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την Κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 με πρωτοβουλία της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και απευθυνόταν σε 5.500 άνεργους πτυχιούχους, ηλικίας 22-29 ετών. Βάσει του προγράμματος, προσλήφθηκαν στις αρχές του 2019 στο ΚΕΘΕΑ 40 νέοι επιστήμονες, με 12μηνες συμβάσεις. Ωστόσο, οι συμβάσεις αυτές λήγουν στις αρχές του 2020 και μέχρι στιγμής οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για το αν επίκειται η ανανέωσή τους. Αξίζει να τονιστεί ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι απασχολούνται στα θεραπευτικά προγράμματα που εκπονεί το ΚΕΘΕΑ, αλλά και σε άλλα επιστημονικά πεδία όπως εκπαίδευση, έρευνα, διαχείριση ανθρωπίνων πόρων κ.α., έχοντας εκπαιδευτεί κατάλληλα.
Δεδομένης και της μεγάλης μείωσης προσωπικού που έχει υποστεί το ΚΕΘΕΑ κατά την τελευταία δεκαετία, αλλά και της μη υλοποίησης από τη νέα κυβέρνηση των δρομολογούμενων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσλήψεων στο ΚΕΘΕΑ, η παρουσία των νέων επιστημόνων καθίσταται ακόμα πιο κρίσιμη ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί ο φορέας άμεσα στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και της ευπαθούς ομάδας των εξαρτημένων ατόμων. Άλλωστε είναι εξαιρετικά επιζήμιο οικονομικά να εκπαιδεύονται νέοι επιστήμονες και στη συνέχεια να αποχωρούν με την λήξη των συμβάσεών τους.

Γι’ αυτό και καλούνται να απαντήσουν οι συναρμόδιοι Υπουργοί για το εάν θα προχωρήσουν στην ανανέωση των συμβάσεων των συγκεκριμένων εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, καθώς και στις προσλήψεις που έχουν αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για τη στελέχωσή του, όπως επίσης για το εάν θα προχωρήσουν σε περαιτέρω ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή για την περαιτέρω στήριξη του έργου του στον τομέα των εξαρτήσεων.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Αβραμάκης Ελευθέριος, Αλεξιάδης Τρύφων, Αναγνωστοπούλου Σία, Βαρδάκης Σωκράτης, Γιαννούλης Χρήστος, Ελευθεριάδου Τάνια, Ηγουμενίδης Νικόλαος, Καφαντάρη Χαρά, Μάλαμα Κυριακή, Μαμουλάκης Χάρης, Μάρκου Κώστας, Μπαλάφας Ιωάννης, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Ξανθόπουλος Θεόφιλος, Παππάς Νικόλαος, Πούλου Γιώτα, Σαντορινιός Νεκτάριος, Σκουρολιάκος Παναγιώτης, Τελιγιορίδου Ολυμπία, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Φάμελλος Σωκράτης, Φίλης Νίκος, Χαρίτσης Αλέξης, Χατζηγιαννάκης Μίλτος, Χρηστίδου Ραλλία, Ψυχογιός Γιώργος, Κάτσης Μάριος.

Post Top Ad

.............