“Χριστουγεννιάτικες μουσικές”: στο Θέατρο “Μ. Θεοδωράκης” και σήμερα Κυριακή 22 Δεκεμβρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2019

“Χριστουγεννιάτικες μουσικές”: στο Θέατρο “Μ. Θεοδωράκης” και σήμερα Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

ΟΜουσικές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο για όλους, στο Θέατρο “Μ. Θεοδωράκης”.

Σήμερα Κυριακή 22/12, στις 19.00, παρουσιάζεται η παράσταση “Τα δικά μας Χριστούγεννα”, με τραγούδια και Κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας και της Κύπρου. Από την Κρήτη μέχρι την Ορεστιάδα και από την Κέρκυρα μέχρι τη Χίο, ένας ηθοποιός, ένας τραγουδιστής και 5 μουσικοί παρουσιάζουν –μέσα από διαδραστικά με το κοινό στοιχεία- ήθη, έθιμα, στολές και εμφανίσεις των υπέροχων ελληνικών και κυπριακών πόλεων και χωριών.


Κάλαντα βυζαντινά, νησιώτικα, μακεδονίτικα, ηπειρώτικα και κυπριακά, ηχούν κατά τη διάρκεια της παράστασης και –μέσα από ευφάνταστα κείμενα- διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους. Οι μεταμφιέσεις του ηθοποιού, τα κοστούμια και τα αντικείμενα –με τα οποία έρχονται σε επαφή οι μικροί μας φίλοι- καθώς και τα τραγούδια των μουσικών, συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο μια μοναδική παράσταση.
Συμμετέχουν οι: Σπύρος Χαλκιάς (ηθοποιός – αφηγητής), Θάνος Ματζίλης (τραγουδιστής), Γιάννης Γκαβαρδίνας (κρουστά σαντούρι), Ρίτα Ζωβοϊλη (κανονάκι), Ρισέλ Μέτα (κιθάρες – νυκτά), Σταυρούλα Τρυφιάτη (καβάλι – κρουστά), Νίκος Χιώτογλου (πιάνο).

Τη Δευτέρα 23/12, στις 21.00, χριστουγεννιάτικη συναυλία με μελωδίες κλασικών συνθετών από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου με την συμμετοχή μουσικών και χορωδών απ ́όλη την Κρήτη.
Α΄ μέρος: αποσπάσματα από τις δύο πρώτες καντάτες από το Ορατόριο των Χριστουγέννων του J.S.Bach.
Β΄ μέρος: Χριστουγεννιάτικα τραγούδια για ορχήστρα και χορωδία σε ενορχήστρωση του Nestor Taylor. Διεύθυνση ορχήστρας: Μίλτος Λογιάδης. Διεύθυνση χορωδίας: Ιωάννης Ιδομενέως

Post Top Ad

.............