Ο πολιτιστικός σύλλογος Πεύκων απο το 1993 - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019

Ο πολιτιστικός σύλλογος Πεύκων απο το 1993

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 1993 κατόπιν προτάσεως του κ. Μιχάλη Μιχαηλίδη. Στις 10 Δεκεμβρίου του 1993 σχηματίστηκε το πρώτο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο από τα μέλη:
Μιχάλη Μιχαηλίδη, Αλέκο Κασσωτάκη, Αντονίνο Μαεκέζε, Νικόλαο Λατζανάκη, Κωνσταντίνο Κουνενιδάκη, Παπαδάκη Καθολική, Μιχάλη Εικοσπεντάκη.Από το 1993 μέχρι το 2008 έχουν διατελέσει πρόεδροι οι εξής: Μιχ. Μιχαηλίδης, Κεντριστάκης Κων/νος (ιερέας), Λατζανάκης Νικόλαος του Ιωάννη, Αγγελάκη Κούλα, Εικοσπεντάκης Νικόλαος του Ιωσήφ, Λατζανάκης Νικόλαος του Γεωργίου, Μετζογιαννάκη Νεκταρία.
Ανά δύο χρόνια διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.
Σκοπός του συλλόγου είναι να αναδείξει και να προβάλει την περιφέρεια μας με διάφορους τρόπους όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, εορταστικούς στολισμούς, πανήγυρης, διοργάνωση εκδρομών, το λαογραφικό μουσείο και άλλες δραστηριότητες.
Το σημερινό συμβούλιο του συλλόγου, έπειτα από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2012, διαμορφώνεται ως εξής:
Φρονιμάκη - Εικοσπεντάκη ΧρυσούλαΠρόεδρος
Εικοσπεντάκης Νικόλαος του ΜιχαήλΑντιπρόεδρος
Μανουσάκη ΚωνσταντίναΓραμματέας
Ρουσάκης ΣτέργιοςΤαμίας
Εικοσπεντάκης Νικόλαος του ΙωσήφΜέλος
Μανουσάκης ΝικόλαοςΜέλος
Σταυρακάκης ΚωνσταντίνοςΜέλος


Η ιστοσελίδα του συλλόγου δημιουργήθηκε το 2008 υπό την προεδρία της Μετζογιαννάκης Νεκταρίας. Από τότε συντηρείται, αναβαθμίζεται και ενημερώνεται από το εκάστοτε διοικητικό συμβούλιο. Την επιμέλεια της ιστοσελίδας κάνει η Μιχελάκη Ελευθερία, γραμματέας του σημερινού Δ.Σ.


Ο σύλλογος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει πολύ για την πολύτιμη προσφορά του, τον Γεώργιο Θ. Καναβάκηγια την παραχώρηση των κειμένων από το βιβλίο που έγγραψε και επιμελήθηκεν ο ίδιος για την ιστορία και το τόπο των Πεύκων.

Post Top Ad

.............