Η ακύρωση Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής στη Βουλή με ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019

Η ακύρωση Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής στη Βουλή με ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Την ακύρωση του πανελληνίου μαθητικού διαγωνισμού δημιουργικής γραφής με θέμα «Ουπς! Αλλάζω φύλλο για μια ημέρα» αναδεικνύουν με ερώτησή τους προς την υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων, 14 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι Βουλευτές Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.Πρόκειται για έναν μαθητικό διαγωνισμό που εγκρίθηκε από το Υπ. Παιδείας έπειτα από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ανακοινώθηκε στα Γυμνάσια και τα Λύκεια στις 18/10, αλλά μόλις μια εβδομάδα αργότερα, στις 25/10, ακυρώθηκε χωρίς καμία απολύτως αιτιολόγηση.

«Πρόκειται για μια αναιτιολόγητη απόφαση του υπουργείου Παιδείας, που προβληματίζει» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Ένας διαγωνισμός που αξιοποιεί τη δημιουργική γραφή και πραγματοποιείται επί μια 3ετία με μεγάλη συμμετοχή μαθητών, ακυρώνεται μόλις μια εβδομάδα μετά που έχει προκηρυχθεί. Περιμένουμε μια πειστική εξήγηση από το αρμόδιο Υπουργείο».

Αξίζει να τονιστεί ότι στόχος του συγκεκριμένου διαγωνισμού, ήταν να δοθεί η δυνατότητα στις μαθήτριες και τους μαθητές να εκφράσουν μέσα από τη δημιουργική γραφή τις απόψεις τους και να τοποθετηθούν σχετικά με ζητήματα που αφορούν στο φύλο και τον τρόπο που η νεολαία το βιώνει και το αντιλαμβάνεται, να προβληματιστούν για ζητήματα ισότητας και διαφορετικότητας, να ασκήσουν κριτική για τον σεξισμό, τα έμφυλα στερεότυπα, την έμφυλη βία, κ.α.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ