Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Σε συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi συμμετείχε το βράδυ της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αθηνών, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, του αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα Philippe Leclerc, καθώς και Δημάρχων από την υπόλοιπη χώρα (συνολικά συμμετείχαν 10 Δήμαρχοι).


Συζητήθηκαν κυρίως οι παράμετροι του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας «ESTIA», χάρις στο οποίο οι πρόσφυγες φιλοξενούνται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, και στην Κρήτη, σε διαμερίσματα. Το πρόγραμμα θεωρείται επιτυχημένο και μάλιστα ο κ. Leclerc εξήρε για μια ακόμα φορά τον ψύχραιμο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν συνολικά το Προσφυγικό οι φορείς της Κρήτης (ΠΕΔ, Περιφέρεια, Αναπτυξιακή κ.ά) κατά το προηγούμενο διάστημα.


Η συζήτηση αφορούσε κυρίως στην επέκταση και την ενδεχόμενη διεύρυνση του προγράμματος καθώς και τα επί μέρους προβλήματά του και ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη, καθώς αντηλλάγησαν εμπειρίες και απόψεις ανάμεσα στους Δημάρχους των οποίων οι Δήμοι συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου έθεσε επί τάπητος και το ζήτημα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που αναμένονται στην Κρήτη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κανένα Παιδί Μόνο του» , για την υλοποίηση του οποίου, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να συνεργαστεί με την Ύπατη Αρμοστεία και άλλες διεθνείς οργανώσεις. Στην τοποθέτησή του επανέλαβε ότι πάνω από όλα πρέπει να διασφαλιστούν οι συνθήκες αξιοπρεπούς και ανθρώπινης διαβίωσης για τα παιδιά, όπως συμβαίνει ήδη με τους πρόσφυγες οι οποίοι διαμένουν στο Ηράκλειο. 


Για να συμβεί αυτό, τόνισε ο Δήμαρχος είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η πλήρης στήριξη
του Προγράμματος, με το εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.λπ.) που απαιτείται, καθώς και με τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους.

H συζήτηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα και ο κ. Granti ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους Δημάρχους για την συνδρομή τους στην επιτυχία του προγράμματος ESTIA.

Post Top Ad

.............