Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα «Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στην Εκπαίδευση” - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα «Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στην Εκπαίδευση”


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα «Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στην Εκπαίδευση” στις 05/11/2019 και ώρα 18:00 στην αίθουσα Καστελλάκη στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου. Την εσπερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Κρήτης, κα Κουντέτακη Έφη και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Καρτσωνάκης Εμμανουήλ καθώς και εκπαιδευτικοί, μαθητές και μέλη της τοπικής κοινωνίας.


Στην εσπερίδα παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) “Εικονική Επιχείρηση” από την υπεύθυνη του προγράμματος κα Χελιώτη Ελένη. Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός και ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005. Είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης & επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα. Στην εσπερίδα τονίστηκαν τα οφέλη που αποκτούν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί καθώς και το σχολείο από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα αυτό που διεξάγεται σε παγκόσμιο επίπεδο.


Στην εσπερίδα παρουσιάστηκε η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «από κοινού» ως ένα παράδειγμα τοπικής επιχείρησης με σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο που αποσκοπεί σε μια ζωή πιο δίκαιη, πιο ηθική, με βάση την αειφορία, την επαφή με τη φύση και τις τέχνες και με εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες σχέσεις. Επίσης παρουσιάστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Tipping point όπου δίνει την ευκαιρία σε μαθητές που βρίσκονται μέχρι και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας να συναντήσουν μέσω live video ανθρώπους πρότυπα (μέντορες) από όλο τον κόσμο, που διαφορετικά δεν θα είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν. Το πρόγραμμα παρουσίασε η εκπαιδευτικός Ματαλιωτάκη Δήμητρα μαζί με την Κουμάκη Μαρία που ως μαθήτρια συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Παρουσιάστηκε επίσης το πρόγραμμα Student Entrepreneurship Lab του H2B HUB καθώς και οι εκπαιδευτικές δράσεις του.
Παρουσιάστηκαν πέντε εικονικές μαθητικές επιχειρήσεις της Κρήτης. Η επιχείρηση «Μπουρμπουλήθρες» του 12ου Γυμνάσιο Ηρακλείου, η επιχείρηση «Creta Xenia» του ΓΕΛ Μοχού, η επιχείρηση «Κρητοβουτιές» του ΕΠΑΛ Βρυσών, οι επιχειρήσεις Δαίδαλος και Κρητών Αμβροσία του Εσπερινό Γυμνασίου Ηρακλείου καθώς και η επιχείρηση ΧΑΡΟΥΠΙ του 1ου Εργαστηριακού κέντρου Ηρακλείου.
Την εσπερίδα συνδιοργάνωσαν το Περιφερειακό τμήμα Αν. Κρήτης της Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΟΕΔΕ) σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, το H2B HUB και το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) με την συμμετοχή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης. Την εσπερίδα συντόνισαν οι Βουζαξάκης Γεώργιος (Πρόεδρος ΕΟΕΔΕ Αν. Κρήτης) και ο Βασσάκης Κωνσταντίνος (Διευθυντής του H2B HUB)
ΕΟΕΔΕ Αν. Κρήτης
Βουζαξάκης Γεώργιος
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ