Περισσότερα από 290 βιβλία και έργα τέχνης της έκθεσης που διοργανώνει η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ξεκινά.

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019

Περισσότερα από 290 βιβλία και έργα τέχνης της έκθεσης που διοργανώνει η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου


Περισσότερα από 290 βιβλία και έργα τέχνης περιλαμβάνει η έκθεση που διοργανώνει η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου (οδ. Αντ. Γιάνναρη 2, άνω όροφος) 

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση έργων που δημιούργησαν μέλη της Ένωσης και η οποία περιλαμβάνει λογοτεχνικά και ποιητικά έργα, δοκίμια, λαογραφία, ιστορικές έρευνες, παιδική και εφηβική λογοτεχνία, επιστημονικά πονήματα κ.ά. Παράλληλα, στον χώρο εκτίθενται έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας, φωτογραφίας, χειροποίητες πορσελάνινες κούκλες και άλλες εικαστικές δημιουργίες πνευματικών δημιουργών των Χανίων.

«Η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών σύμφωνα με το καταστατικό της περιλαμβάνει πνευματικούς δημιουργούς σε πολλά πεδία. Όχι μόνο στο πεδίο της συγγραφής, της ποίησης, της λογοτεχνίας, της έρευνας κ.λπ., αλλά και σε κάθε άλλο πεδίο που προϋποθέτει πνευματική εργασία», σημείωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ζαχαρένια Σημανδηράκη και πρόσθεσε ότι η εν λόγω έκθεση αποτελεί την πρώτη έκθεση στην πολύχρονη ιστορία της Ένωσης που μέλη της Ένωσης παρουσιάζουν τη δουλειά τους.


«Στη συγκεκριμένη έκθεση συμμετέχουν 43 μέλη της Ένωσης από όλα τα πεδία και ειδικότερα 32 συγγραφείς και 15 δημιουργοί από άλλα πεδία», ανέφερε η κα Σημανδηράκη, ενώ τόνισε ότι η Ένωση αριθμεί περίπου 150 μέλη συνολικά και διαρκώς εμπλουτίζεται και με καινούρια.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Διαπολιτισμικού Ευρωμεσογειακού Κέντρου UNESCO και πραγματοποιείται με τη στήριξη Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Θα διαρκέσει έως αύριο και θα είναι ανοιχτή από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

ΠΗΓΗ χανιωτικα νεα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Post Top Ad

.............