Ενδιαφέρον του Ομίλου Grimaldi για τρία λιμάνια και ακτοπλοΐα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019

Ενδιαφέρον του Ομίλου Grimaldi για τρία λιμάνια και ακτοπλοΐα

Του Λάμπρου Καραγεώργου

ADVERTISING
Για επενδυτικές ευκαιρίες στα ελληνικά λιμάνια αλλά και την ακτοπλοΐα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ομίλου Grimaldi, Emanuele Grimaldi μιλωντας στο 23ο Euromed Convension που διοργάνωσε ο ιταλικός όμιλος στην Κατάνια της Σικελίας.

Ο κ. Grimaldi ανεφερε ειδικότερα ότι συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Ναυτιλιας, Γιάννη Πλακιωτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ικανό πολιτικό και τον ενημέρωσε για την διάθεση του ομίλου να επενδύσει περαιτέρω στην Ελλάδα. Μάλιστα διευκρίνισε ότι ο κ. Πλακιωτάκης ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την προοπτική αυτή.
Για τα λιμάνια ο κ. Grimaldi είπε ότι ενδιαφέρεται στην ανάπτυξη των συστημάτων logistics στα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Πάτρας και Ηρακλείου όπου είναι και η έδρα της θυγατρικής εταιρείας του Ιταλικού Ομίλου, οι Μινωικές Γραμμές.
Αναφερόμενος στον ακτοπλοΐκό κλάδο αναρωτήθηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν τυχόν πώληση της Attica group ή της ΑΝΕΚ είναι ευκαιρία και συμπλήρωσε ότι δεν είναι καθαρό στον ίδιο αν οι εταιρείες αυτές πωλούνται πραγματικά, αν θέλουν να πωληθούν σε fund η πλοιοκτήτη. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Grimaldi τόνισε ότι οι Μινωικές Γραμμές είναι έτοιμες να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που υπάρχει στην Ελλάδα στον ακτοπλοϊκό κλάδο.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............