Ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου για την διακοπή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου για την διακοπή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Αναφορικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στην διακοπή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 30η Σεπτεμβρίου, επισημαίνουμε ότι:


- Η φράση του κ. Γιάννη Ξυλούρη ήταν ατυχής και καταδικαστέα. Χωρίς «ναι μεν αλλά» και αστερίσκους. Για αυτόν τον λόγο αντέδρασαν άμεσα και ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας την ανάκλησή της καθώς και την διαγραφή της από τα πρακτικά.
- Το μεμονωμένο αυτό περιστατικό δεν αναιρεί το ήθος και τις αρχές του κ. Ξυλούρη, τα οποία έχει αποδείξει πολλάκις στην μακρά πορεία του στα κοινά.
- Την περασμένη πενταετία αλλά και ήδη κατά την σύντομη διάρκεια της νέας δημοτικής περιόδου, το σώμα έχει έρθει αντιμέτωπο συχνά με θεατρικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές, αποκλειστικά στημένες για τις κάμερες. Συμπεριφορές δε που όσοι σήμερα «θλίβονται για τον ευτελισμό του θεσμού», ποτέ δεν τις αποδοκίμασαν.
- Η -κατά την παράταξη του κ. Κουράκη- «κατάπτωση» του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν οφείλεται στην συγκεκριμένη, κακή στιγμή του κ. Ξυλούρη. Οφείλεται σε εκείνους που ρίχνουν συστηματικά το επίπεδό του και επιχειρούν να το μετατρέψουν από κυρίαρχο όργανο επίλυσης των προβλημάτων των δημοτών, σε χώρο προσωπικής προβολής.
- Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για την κακή εικόνα την οποία παρουσιάζουν ορισμένες συνεδριάσεις. Ας αναλάβουν και όλοι οι υπόλοιποι το δικό τους.

Post Top Ad

.............