Την προστασία των μνημείων της χώρας από την εμπορική εκμετάλλευση ζητούν 37 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019

Την προστασία των μνημείων της χώρας από την εμπορική εκμετάλλευση ζητούν 37 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Το ζήτημα της χρήσης πολιτισμικών συμβόλων σε διαφημιστική καμπάνια εταιρείας αναψυκτικών χωρίς την αναγκαία άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού, φέρνουν στη Βουλή 37 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και οι Βουλευτές Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.


Οι Βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού και Οικονομικών την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και παράλληλα, αιτούνται να γνωστοποιηθούν οι ενέργειες που θα πραγματοποιήσουν για την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη το ελληνικό δημόσιο.

«Είναι υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να προστατεύει τα μνημεία της χώρας μας, πολλά εκ των οποίων μάλιστα αποτελούν και μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Τα μνημεία μας δεν είναι εμπόρευμα προς κατανάλωση. Η χρήση των πολιτισμικών μας συμβόλων σε διαφημιστική καμπάνια εταιρείας αναψυκτικών χωρίς άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού συνιστά όπως γίνεται εύκολα κατανοητό ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Γι’ αυτό και η προηγούμενη κυβέρνηση, όταν έγινε γνωστό το θέμα λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουλίου του ‘19, έστειλε κατεπείγον έγγραφο για άμεσες ενέργειες στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Αναμένουμε τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών…».
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............