Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Πρόγραμμα εκπαίδευσης στις κριτικές προσεγγίσεις του πεδίου των εξαρτήσεων 
(600 ωρών - ετήσιο)


Στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης, ΚΕΔΙΒΙΜ του Α.Π.Θ., θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο:
«Πρόγραμμα εκπαίδευσης στις κριτικές προσεγγίσεις του πεδίου των εξαρτήσεων».
 
Σκοπός
Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων στις σύγχρονες κριτικές επιστημονικές αντιλήψεις για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης του φαινομένου της εξάρτησης. 

Γενικές πληροφορίες
Επιστημονικός Υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο κ. Φοίβος Ζαφειρίδης, Ψυχίατρος, τ. Αναπλ. Καθηγητής Ψυχολογίας των Εξαρτήσεων, Επιστημονικά Υπεύθυνος των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπεται θεωρητική εκπαίδευση 120 ωρών και πρακτική άσκηση 478 ωρών, προκειμένου να υπάρξει σύνδεση της διδασκόμενης θεωρίας με τις κριτικές προσεγγίσεις στο πεδίο. Η πρακτική άσκηση θα λαμβάνει χώρα στα Προγράμματα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. (Π.Π.Α.), είτε σε χώρους απεξάρτησης και πρόληψης (για ήδη εργαζόμενους σε αυτές τις δομές), με τη μορφή υλοποίησης παρεμβάσεων με άξονα τη διδαχθείσα ύλη και υπό την εποπτεία των εκπαιδευτών. Το Π.Π.Α. αποτελεί μια διακριτή πρόταση απεξάρτησης στη χώρα, η οποία βασίζεται στις κριτικές προσεγγίσεις του πεδίου των εξαρτήσεων και λειτουργεί σε τέσσερις πόλεις της χώρας (www.selfhelp.gr). 

Στα θεωρητικά σεμινάρια τα οποία θα λαμβάνουν χώρα στο Πρόγραμμα Ενταξιακών, Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Δράσεων των Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας (Ραψάνη Λάρισας) θα διδάσκουν καταξιωμένοι επιστήμονες του πεδίου των εξαρτήσεων στη χώρα. 

Σε ποιους απευθύνεται
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιστήμονες υγείας, κοινωνικούς επιστήμονες και απόφοιτους ανθρωπιστικών επιστημών, πού είτε ενδιαφέρονται για το πεδίο των εξαρτήσεων, είτε ήδη εργάζονται σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
•    Γιατρούς (ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά: Ψυχιάτρους, Γενικούς Γιατρούς)
•    Ψυχολόγους
•    Κοινωνιολόγους 
•    Νομικούς / Δικαστικούς 
•    Κοινωνικούς Ανθρωπολόγους
•    Κοινωνικούς Λειτουργούς
•    Εκπαιδευτικούς (Ά βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης)
•    Νοσηλευτές

Παροχές προγράμματος 
•    Εκπαιδευτικό υλικό (άρθρα, βιντεοδιαλέξεις, παρουσιάσεις power point, e-books, σημειώσεις, προτεινόμενη βιβλιογραφία)
•    Οδηγός μελέτης 
•    Βεβαίωση συμμετοχής 
•    Πιστοποιητικό επιμόρφωσης με τις αντίστοιχες μονάδες ECTS (12 και 16)

Κόστος συμμετοχής 
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 385,00€ ανά εκπαιδευόμενο. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε μια, δύο ή τρεις δόσεις. Η τελευταία δόση πρέπει να καταβληθεί πριν τη λήξη του προγράμματος. 

Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται η παροχή ημιδιατροφής, καθώς και διαμονής σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των θεωρητικών σεμιναρίων. Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται όλα τα λειτουργικά έξοδα του σεμιναρίου, πλην της αμοιβής εκπαιδευτών/τριων η οποία δεν προβλέπεται.

Σημαντικές ημερομηνίες:
Έναρξη προγράμματος: 4 Νοεμβρίου 2019
Λήξη προγράμματος: 30 Οκτωβρίου 2020
Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 3 έως 29/9/2019 

Αναλυτικές πληροφορίες - Κατάθεση αιτήσεων:
Αναλυτικές πληροφορίες για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, τα κριτήρια επιλογής καθώς και για την αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αντλήσουν από τον εξής σύνδεσμο: http://www.diaviou.auth.gr/programs/exartiseis-600-oron/ 

Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του προγράμματος στο τηλ. επικοινωνίας: 24950 61191 (κα. Βαλεντίνα Δημητριάδου) καθημερινά τις ώρες 10:00-14:00, καθώς και στο email: education@selfhelp.gr.


Photo by Patrick Baum on Unsplash
Δεν έχει σημασία ποια ουσία χρησιμοποιείς, πόσο συχνά και με ποιο τρόπο. Αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια ίσως μπορούμε να βοηθήσουμε. Επικοινώνησε μαζί μας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............