Απουσία ουσιαστικού σχεδιασμού για την Γεωργική Σχολή της Μεσαράς από τη σημερινή Κυβέρνηση - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019

Απουσία ουσιαστικού σχεδιασμού για την Γεωργική Σχολή της Μεσαράς από τη σημερινή Κυβέρνηση

Κενή απάντηση Βορίδη στην ερώτηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Την απουσία ουσιαστικού σχεδιασμού για τον εκπαιδευτικό και ερευνητικό χαρακτήρα της Γεωργικής Σχολής της Μεσαράς από την σημερινή κυβέρνηση, αποκαλύπτει η απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην κοινή ερώτηση των βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.


Σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 475/2013810 έγγραφο της 27.9.2019, το οποίο υπογράφει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και που διαβιβάζεται σήμερα στους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, δίνεται μια τυπική αναφορά στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις έξι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) δημόσιου χαρακτήρα της χώρας με εμφανή την απουσία αναφοράς σε οποιονδήποτε σχεδιασμό για το μέλλον των Επαγγελματικών Σχολών ή για την αναγκαία συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Ειδικά για την ΕΠΑΣ Κρήτης η απάντηση περιορίζεται στην αναφορά ότι «για το νέο σχολικό έτος 2019-2020 η ΕΠΑ.Σ. Κρήτης θα συνεχίσει να παρέχει το εκπαιδευτικό της έργο», χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένος προγραμματισμός για την φετινή ή για τις επόμενες χρονιές.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το μόνο που φαίνεται να απασχολεί τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου είναι το αίτημα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την δωρεάν παραχώρηση χρήσης ακινήτων της Σχολής. Είναι ενδεικτικό ότι αναφέρεται αναλυτικά στην παραχώρηση του πρώην Σταθμού Γεωργικής Έρευνας και του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου Μεσσαράς και 22 ακινήτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου και διαχείρισης ΥΠΑΑΤ, αλλά καθόλου στον καθορισμό του προγράμματος σπουδών ή στη διασύνδεση της Σχολής με τις τοπικές ιδιαιτερότητες και την ποιοτική ανάπτυξη της παραγωγής της Κρήτης.

Επισημαίνεται ότι οι 3 βουλευτές στην κοινή ερώτηση τους είχαν υπογραμμίσει την ουσιαστική αξιοποίηση της ιστορικής Γεωργικής Σχολής της Μεσαράς με πυρήνα τον εκπαιδευτικό και ερευνητικό χαρακτήρα της ως κύριου παράγοντα μακροπρόθεσμης διασφάλισης-ενίσχυσης της αξιοπιστίας και του δημόσιου χαρακτήρα της.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............