Σίτανος δήμου Σητείας το ηλεκτρικό χωριό που γέμισε Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019

Σίτανος δήμου Σητείας το ηλεκτρικό χωριό που γέμισε Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας


Μπαίνοντας την ενδοχώρα της επαρχίας Σητείας και ανηφορίζοντας  στο χωριό Σίτανος, αποκαλύπτει κάποιος στην πράξη την εικόνα ενός κρητικού ηλεκτρικού χωριού που «αναπτύχθηκε» μέσα από τις επενδύσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.Εδώ και λίγα χρόνια έχουν ξεκινήσει σε συγκεκριμένες περιοχές της επαρχίας Σητείας ενεργειακά σχέδια τα οποία καταστρέφουν το φυσικό τοπίο και το περιβάλλον.
 Έργα που καταπίνουν τα νερά της περιοχής, χαλούν την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, δημιουργούν άσχημη αισθητική αφού κυριαρχούν βιομηχανικά τοπία και πρωτίστως ακυρώνουν την συνεισφορά του Γεωπάρκου στην αναπτυξιακή πορεία της Σητείας.

Μικρό χωριό που η ονομασία του συνδέεται με αυτήν της αρχαίας Ιτάνου. Απέχει 18 χιλ. από τη Σητεία, στο δρόμο Πισκοκεφάλου και σε υψόμετρο 620 μ. Στη θέση «Πατέλικο, 1 χλμ. ΒΔ του χωριού σε υψόμετρο 610 μ. υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Κρήτης, το «Έξω Λατσίδι» που φαίνεται να ήταν κοίτη υπόγειου ποταμού. Στα ΝΔ του χωριού βρέθηκε Μινωική αγροικία. Στη θέση Βρύση στην άκρη του χωριού υπάρχει μια θαυμάσια κρήνη Οθωμανικής αρχιτεκτονικής που αναστηλώθηκε πρόσφατα.


Η τοπική κοινωνία θεώρησε ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα επέφερε οφέλη όπως θέσεις εργασίας ή τη μείωση ή κατάργηση του τιμολογίου της ΔΕΗ. Βιομηχανικές επενδύσεις σε γή που πουλήθηκε δυστυχώς σε εξευτελιστικές τιμές.Post Top Ad

.............