Ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στους Παπαγιαννάδες Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στους Παπαγιαννάδες Σητείας

Το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και τις φανουρόπιτες κατά την ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό στους Παπαγιαννάδες Σητείας.Ο Σεβ. ευχήθηκε δαψιλή την ευλογία και τη χάρη του εορτάζοντος Αγίου σε όλους τους πιστούς που και φέτος κατέκλεισαν το γραφικό εξωκκλήσι για να προσκυνήσουν τον Άγιο. Τόνισε δε ότι ο μεγαλομάρτυς και νεοφανής Άγιος, που αγάπησε πολύ τον Χριστό και μαρτύρησε γι᾽ Αυτόν, καλεί όλους μας να τον ακολουθήσομε, και αν πραγματικά θέλουμε να τον τιμούμε, να κάνομε πράξη την αγάπη μας αυτή προσφέροντας όχι μόνο τις φανουρόπιτες προς τιμήν του, που αποδεικνύουν την αγάπη μας, αλλά να προσπαθήσομε να τον μιμηθούμε στη ζωή του και να του ζητήσομε να φανερώνει στις καρδιές μας την αγάπη, την πίστη και την ελπίδα προς τον Χριστό.
Στην ακολουθία συμμετείχαν Εφημέριοι της περιοχής και παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Τσιφετάκης.

Post Top Ad

.............