Συνεχίζονται οι Πολιτιστικές συναντήσεις 2019 στο Βραχάσι - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019

Συνεχίζονται οι Πολιτιστικές συναντήσεις 2019 στο Βραχάσι

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται εφέτος από την έναρξη των «Πολιτιστικών Συναντήσεων» στο Βραχάσι Λασιθίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Αναύλοχος» το... γιορτάζει με μια επετειακή σειρά εκδηλώσεων, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και περιλαμβάνουν έκθεση χαρακτικής, ενδιαφέρουσες ομιλίες, θεατρικά, μουσικά και αθλητικά δρώμενα!
Οι εκδηλώσεις ξξεκίνησαν την Παρασκευή 26 Ιουλίου, με τα εγκαίνια της έκθεσης έργων χαρακτικής του Νίκου Τερζή με θέμα «Αναφορά στον Γκρέκο». Μια εικαστική περιδιάβαση στο εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη, μέσα από τις εικόνες που φιλοτέχνησε ο Έλληνας καλλιτέχνης της Διασποράς, για την έντυπη έκδοση στα σουηδικά (2006).

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Κυριακή 4 Αυγούστου, στις 21:00, με τη μουσικό-θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος», από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας και τη ζωντανή ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας. Στην παράσταση, που έχει εντυπωσιάσει το κοινό σε όποια περιοχή της Ελλάδας κι αν έχει ταξιδέψει, συμμετέχουν περίπου πενήντα μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές και χορευτές. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αθανάσιος Ζαγκότης.
Την Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχασίου «Ο Αναύλοχος» απευθύνει κάλεσμα σε μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στον «Αναυλόχειο Δρόμο», τον τοπικό αγώνα δρόμου που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Λευτέρη Πλατάκη, εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων της Κρήτης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και μία ώρα πριν από τον αγώνα, στο Γραφείο του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Το Σάββατο 10 Αυγούστου, οι φίλοι του Θεάτρου Σκιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή παράσταση Καραγκιόζη από τον Ηλία Μαρκαντώνη, ο οποίος επισκέπτεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Βραχάσι, μετά την ενθουσιώδη υποδοχή που του επιφύλαξε το κοινό πέρυσι. Ο Ηλίας Μαρκαντώνης θα τεντώσει το λευκό σεντόνι του μπερντέ του στις 8 το βράδυ, για να δώσει ζωή στις φιγούρες του και να χαρίσει το γέλιο σε όλους όσοι βρεθούν στο Παλαιό Παρθεναγωγείο!
Το φετινό πρόγραμμα των «Πολιτιστικών Συναντήσεων» ολοκληρώνεται το Σάββατο 17 Αυγούστου με δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, από τον διευθυντή της Βελγικής Αρχαιολογικής Σχολής και επικεφαλής των ανασκαφών στο Σίσι Jan Driessen, για τις πρόσφατες ανακαλύψεις στον αρχαιολογικό χώρο του Μπούφου, καθώς επίσης και της επίκουρης Καθηγήτριας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Τασούλας Μαρκομιχελάκη, με θέμα «Υπαίθριες μουσικές διασκεδάσεις στη βενετοκρατούμενη Κρήτη».
Η τελευταία αυτή εκδήλωση θα γίνει με φόντο το μοναδικό σκηνικό του, όπως κάθε χρόνο, ατμοσφαιρικά φωτισμένου παλιού σχολειού και η αυλαία θα πέσει στις 10 το βράδυ, με ένα μουσικό «ταξίδι» με «συνοδοιπόρο» το μαντολίνο, που θα έχει ως αφετηρία την κλασική μουσική την περίοδο της Αναγέννησης (1400-1600), ενδιάμεσους σταθμούς την Ιταλία και τα Επτάνησα, και τελικό προορισμό στην Κρήτη με τον Ερωτόκριτο. Το μουσικό σχήμα απαρτίζουν οι Bασίλης Διαμαντάκης (Μαντολίνο), Αριστείδης Κουτεντάκης (Κιθάρα), Κώστας Σπυριδάκης (Τσέλο) και Σωτήρης Mαργαρίτης (Τραγούδι).
Το πρόγραμμα

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Μουσικό-θεατρική παράσταση «Ερωτόκριτος» από μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Σητείας και τη θεατρική ομάδα του συλλόγου φίλων Μουσικής Σητείας
Προαύλειο Παλαιού Παρθεναγωγείου, ώρα 21:00
Κουπόνι ενίσχυσης 8€, μειωμένο 5€ - παιδιά εως 12 ετών δωρεάν
ΤΡΙΤΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αναυλόχειος δρόμος - Τοπικός Αγώνας Δρόμου, αφιερωμένος στη μνήμη του Λευτέρη Πλατάκη
Σημείο συνάντησης: Γραφείο Συλλόγου, ώρα 19:30
Δηλώσεις συμμετοχής: μια ώρα πριν τον αγώνα
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Θέατρο Σκιών Ηλία Μαρκαντώνη
Προαύλειο Παλαιού Παρθεναγωγείου, ώρα 20:00
Είσοδος ελεύθερη
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Παλαιό Αρρεναγωγείο, ώρα 20:00
Εισήγηση Jean Driessen: «Πρόσφατες ανακαλύψεις στον αρχαιολογικό χώρο του Μπούφου στο Σίσι»
Εισήγηση Τασούλας Μαρκομιχελάκη: «Υπαίθριες μουσικές διασκεδάσεις στη βενετοκρατούμενη Κρήτη»
Παλαιό Αρρεναγωγείο, ώρα 20:00
Moυσικό μέρος – Από την κλασική μουσική της Αναγέννησης, στον Ερωτόκριτο της Κρήτης Παλαιό Αρρεναγωγείο, ώρα 22:00
Bασίλης Διαμαντάκης - Μαντολίνο
Αριστείδης Κουτεντάκης - Κιθάρα
Κώστας Σπυριδάκης - Τσέλο
Σωτήρης Mαργαρίτης - Τραγούδι
Είσοδος ελεύθερη

Συνεχίζονται οι Πολιτιστικές συναντήσεις 2019 στο Βραχάσι 

Post Top Ad

.............