Με επιτυχία το 1ο φεστιβάλ νεότητας και χορών και νεότητος της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019

Με επιτυχία το 1ο φεστιβάλ νεότητας και χορών και νεότητος της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Σείστηκε” η πλατεία Μητροπόλεως το περασμένο Σάββατο από τους γεμάτο αρχοντιά και λεβεντιά χορούς στο πλαίσιο του 1ου φεστιβάλ χορού και νεότητος της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Ενα νέο φεστιβάλ που ξεκινάει η Νεότητα της Μητρόπολης με σκοπό την προώθηση πολιτιστικών δρώμενων και την γνωριμία με ήθη έθιμα και κουλτούρα άλλων περιοχών.Καλεσμένοι στην πρεμιέρα του πρώτου φεστιβάλ χορών και νεότητος ήταν το χορευτικό του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καρλοβασίου της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου, Ικαρίας και Κορσέων συνοδευόμενο από τον π. Βασίλειο Λάμπρου, οι Σχολές Κρητικών χορών Καπαράκη Δημητρίου από το Λασίθι Ιεράπετρας και ο παραδοσιακός χορευτικός σύλλογος οι «Βιγλάτορες» με τον Πρόεδρο τους κ. Ιωσήφ Βιγλάκη.


Την εκδήλωση συντόνισε ο Διάκονος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, ο οποίος μίλησε για τις δράσεις Νεότητος της Μητροπόλεως και απένειμε ευχαριστήριους χαιρετισμούς προς τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Δαμασκηνό, στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη για την ιδέα του φεστιβάλ και την συντονιστική του παρουσία στην έκβαση και υλοποίηση του, στους χορευτικούς συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο πολιτιστικό αυτό κάλεσμα στο οποίο βοήθησε και ο κ. Ιωσήφ Βιγλάκης και στους μουσικούς Μάνο Πιτοπουλάκη, Μιχαήλ Λουφαρδάκη και Γιώργο Μοτάκη, καθώς και προς όλους εκείνους που διακόνησαν στην επιτυχημένη αυτή εκδήλωση που ξεσήκωσε τους Χανιώτες και τους επισκέπτες της πόλεως μας γεμίζοντας ασφυκτικά με την παρουσία των η Πλατεία Μητροπόλεως.


Εκ μέρους του παραδοσιακού Συλλόγου από την Σάμο χαιρέτησε ο π. Βασίλειος ο οποίος μετέφερε και τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβίου.


(Φωτογραφίες Ευτύχιος Μανιουδάκης).
ΠΗΓΗ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

.............