Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

Εντυπωσίασε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης στις συναυλίες με τους "young masters" της Βιέννης


Το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που γέμισε το κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» το βράδυ της Κυριακής 14 Ιουλίου, κέρδισε η μουσική σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου και των νέων ταλέντων του προγράμματος «Young Masters» του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, στο πλαίσιο του «Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού» που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά η Αυστριακή Πρεσβεία υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Μια ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο 13 Ιουλίου, οι νέοι μουσικοί της Κρήτης και της Αυστρίας παρουσίασαν το ίδιο πρόγραμμα, και στον Άγιο Νικόλαο όπου επίσης χειροκροτήθηκαν θερμά.Το δέσιμο επί σκηνής ανάμεσα σε μουσικούς από διαφορετικές χώρες και η εξαιρετική απόδοση σημαντικών έργων ορισμένων εκ των κορυφαίων συνθετών της παγκόσμιας μουσικής (Mozart , Vivaldi, Bartok, Sibelius, Paganini, Σκαλκώτας κ.ά) επιβεβαίωσε ότι η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, παρά την μικρή της ηλικία (ιδρύθηκε το 2016) προοδεύει διαρκώς.
Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Η πρόοδος των παιδιών που απαρτίζουν την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης είναι πράγματι εντυπωσιακή. Όπως διαπιστώσαμε σε αυτήν την πολύ όμορφη συναυλία, πρόκειται πλέον για μια Ορχήστρα υψηλού επιπέδου, η οποία μπορεί να σταθεί επί σκηνής ισάξια, με άλλες ορχήστρες και μουσικούς που προέρχονται από σημαντικά διεθνή προγράμματα και πανεπιστήμια.Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα τα ταλέντα που εκπαιδεύονται στην Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, θα αρχίσουν να στελεχώνουν μεγάλες Συμφωνικές της Ελλάδας και του Εξωτερικού».
Τον Δήμαρχο συνόδευε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Γιώργος Τσαγκαράκης.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η υπηρεσία RevitUp ταξιδεύει - Στον Όμιλο Hines 3 ξενοδοχεία - Πρωταθλητής της TUI το Anemos Luxury Η υπηρεσία RevitUp ταξιδεύει στη συνάντηση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Στον αμερικανικό Όμιλο Hines 3 ξενοδοχεία της Κρήτης Πρωταθλητής της TUI το Anemos Luxury Grand Resort

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ