Φρέσκο ψαράκι και δροσερές κουβέντες απο ζεστούς Ανθρώπους στον Μερακλή στην Μίλατο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Φρέσκο ψαράκι και δροσερές κουβέντες απο ζεστούς Ανθρώπους στον Μερακλή στην Μίλατο

Στον Νομό λασιθίου 40 χιλιόμετρα απο το Ηράκλειο βρίσκεται το παραδοσιακό χωριό Μίλατος.
Υπάρχει η πάνω και η κάτω Μίλατος οι οποίες ανήκουν στον δήμο Αγίου Νικολάου Στην πάνω και κάτω Μίλατο κατοικούν 407 μόνιμοι κάτοικοι, οι περισσότεροι από τους οποίους το καλοκαίρι ασχολούνται με τον τουρισμό και την αλιεία και τον Χειμώνα με την ελαιοκομία, αφού στη Μίλατο παράγονται περισσότεροι από 100 τόνους ελαιόλαδο ετησίως.


Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στην Μίλατο του δήμου Αγίου Νικολάου στο Νομό Λασιθίου, τόσο για τις ομορφιές του τοπίου της, τις παραλίες της, τον ενεργό πολιτιστικό της σύλλογο, όσο όμως και για τους Ανθρώπους της.
Υπάρχει μια παράξενη σχέση αλλά και συνάμα ζεστή, ανθρώπινη και ειλικρινής που με συνδέει με την Μίλατο εδώ και χρόνια. Χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος δεσμός με την περιοχή νιώθω οικεία και φιλόξενα κάθε φορά που την αντικρύζω.
Άλλωστε ο φωτογραφικός μου φακός έχει αποτυπώσει αρκετά ενδιαφέροντα μέρη της περιοχής, ιστορικά, αλλά και καθημερινά.
Απολαμβάνω το μπάνιο μου στις παραλίες της , σαγηνεύομαι απο την άγρια ομορφιά της που παντρεύει τα βράχια, τα βουνά και την θάλασσα με την φύση, και τους ανθρώπους της.
Μα η θάλασσα και οι καλοκαιρινές βουτιές ξυπνούν τα γευστικά μας ένστικτα, και όταν αυτά αποζημιωθούν με φρέσκα και ντόπια προϊόντα, με αγνά υλικά και με ζεστούς Ανθρώπους τότε όλα αλλάζουν και γίνονται ακόμα πιο όμορφα στην όμορφη περιοχή της Μιλάτου.


Στην παραλιακή της Μιλάτου όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι υπάρχει η ψαροταβέρνα του Μερακλή απο το 1979.
Ενας Ανθρωπος που μαζί με την γυναίκα του και την κόρη του προσφέρουν εκτός απο γευστικές απολαύσεις και χαμόγελα.
Δεν είμαι ο καλύτερος πελάτης τους, αλλά τηρώ την ετήσια επίσκεψη μου για να γευτώ Φρέσκα θαλασσινά ,ντόπια κρεατικά αλλά και μαγειρευτά φαγητά πάντα με αγνά υλικά.Απλοί, όμορφοι, ζεστοί Ανθρώπινοι, βιοπαλαιστές, χαμογελαστοί, Ειλικρινείς, οικείοι.
... και Μερακλήδες.
Πάρτε το αυτοκίνητο σας και κατηφορίστε στην Μίλατο, δίπλα στην θάλασσα με παγωμένη μπυρίτσα και ζεστά χαμόγελα.


ΣΤΟΥ ΜΕΡΑΚΛΗ 

τηλ 2841081223Post Top Ad

.............