Εσας σας τσιμπούν τα κουνούπια - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

Εσας σας τσιμπούν τα κουνούπια

Για πολλούς ανθρώπους, το καλοκαίρι ειδικά στη χώρα μας, είναι μία ευκαιρία για μπάνιο, θάλασσα και βόλτες έξω. Για κάποιους άλλους όμως σημαίνει... πολλά τσιμπήματα κουνουπιών.
Ακόμα λοιπόν και αν είστε από τους τυχερούς, που δεν τους τσιμπάνε και πολύ τα κουνούπια, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν.
Και ενώ στη χώρα μας είναι μία απλή ενόχληση, σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα τσιμπήματα κουνουπιών μπορεί να σημαίνουν πολλές σοβαρές ασθένειες, όπως ελονοσία
Σύμφωνα λοιπόν με νέα μελέτη, τα γονίδιά μας έχουν άμεση σχέση με το αν θα μας τσιμπήσουν τα κουνούπια.Η απάντηση, δηλαδή, σε αυτό το χαρακτηριστικό που οι παλιοί λέγανε «γλυκοαίματος» βρίσκεται στα γονίδιά μας.
Παλαιότερες μελέτες έδειξαν ότι τα θηλυκά κουνούπια –αυτά, δηλαδή, που τσιμπάνε– προτιμούν κάποιους ανθρώπους βάσει χημείας, βάσει της μυρωδιάς τους, η οποία φυσικά επηρεάζεται από τα γονίδια.
Για τη νέα μελέτη, ειδικοί κέντρου ερευνών στο Λονδίνο επιχείρησαν να ελέγξουν τα γονίδια με πιο άμεσο τρόπο. Επέλεξαν 18 ζευγάρια ομοζυγωτικών διδύμων, που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, και 19 ζευγάρια ετεροζυγωτικών δίδυμων γυναικών, που δεν μοιάζουν, για να δουν πώς τα κουνούπια ελκύονται από αυτούς τους ανθρώπους. Σημειώνεται, ότι όλες οι γυναίκες ήταν πριν την εμμηνόπαυση, ώστε να μην μπλέκεται η έμμηνος ρήση με το αποτέλεσμα.
Βρήκαν λοιπόν, ότι τα ομοζυγωτικά δίδυμα τραβούσαν τα κουνούπια σε επίπεδα παρόμοια σε σχέση με τα ζευγάρια των διδύμων που δεν έμοιαζαν μεταξύ τους.
Οι ερευνητές δε, διαπίστωσαν ποια ήταν τα συγκεκριμένα γονίδια που έλκυαν τα περισσότερα κουνούπια, ωστόσο διαπίστωσαν με σαφήνεια τη σχέση ανάμεσα στα γονίδια και τα ενοχλητικά –και κάποιες φορές επικίνδυνα– τσιμπήματα κουνουπιών.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Post Top Ad

.............