Υακίνθεια 2019 (26-27-28 Ιουλίου)-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στον Μιχάλη Σταυρακάκη, ιδρυτή του Γυμνασίου Ανωγείων! - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Υακίνθεια 2019 (26-27-28 Ιουλίου)-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στον Μιχάλη Σταυρακάκη, ιδρυτή του Γυμνασίου Ανωγείων!

Δεν είναι το πρεπό του αντρούς, τα κάνει να διηγάται,
οι άλλοι να τα διαλαλούν κι εκείνος να τα αρνάται..(Βιτσέντζος Κορνάρος).
Με μεγάλη χαρά η ομάδα των Υακινθειων μας παρουσιάζει το πρόγραμμα του φεστιβάλ που τόσο μας έλειψε. Το τελευταίο τριήμερο του Ιουλίου ανηφορίζουμε στον φυσικό τους χώρο,  του Αγίου Υακίνθου για να ζήσουμε ένα τριήμερο γεμάτο πολιτισμό και συγκινήσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και όπως μας ζητούν καλού – κακού ας πάρουμε και μια ζακέτα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις. Τα φετινά Υακίνθεια είναι αφιερωμένα στον μεγάλο ευεργέτη Μιχάλη Σταυρακάκη, ιδρυτή και χρηματοδότη του θρυλικού -πλέον- Γυμνασίου Ανωγείων.


Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:
 Παρασκευή 26 Ιουλίου – ώρα 9.00 μ.μ.
Θα μιλήσει για τον ευεργέτη ο καθηγητης Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Σταμπολίδης. Ο “Ρολιός”, ο Σπύρος Πλουσής, θ’ ανοίξει με το παραδοσιακό χιούμορ των Ανωγείων με παλιά και καινούργια πρόσωπα.
Στη λύρα: Ο Λευτέρης Καλλέργης. Θα τραγουδήσουν: Βασίλης Λέκκας, Θοδωρής Κοτονιάς, Μόρφω Τσαϊρέλη, Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, Λουδοβίκος των Ανωγείων. Η Ιταλίδα γλύπτρια Laura Izizzi ξεκινά να δημιουργεί την προτομή του ευεργέτη στον χώρο του θεάτρου. Ο γνωστός σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρωνίτης ετοίμασε ένα μικρό αφιέρωμα με τη ζωή του ευεργέτη, που θα προβάλλεται τις τρεις ημέρες των γιορτών.

Σάββατο 27 Ιουλίου  ώρα 9.00 μ.μ.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας θα μιλήσει για τη “γνώση”. Ο ηθοποιός Μιχάλης Σφακιανάκης σκηνοθετεί και υποδύεται τη ζωή του ευεργέτη μέσα από την αυτοβιογραφία του. Στη συνέχεια θα παίξουν: Ψαραντώνης, Ψαρογιώργης, Μιχάλης Σταυρακάκης (Τατάκης), Νίκη Ξυλούρη και η Μαρίνα Δακανάλη.

Κυριακή 28 Ιουλίου  ώρα 9.00 μ.μ.
Ο αρχιμουσικός Βασίλης Τσαμπρόπουλος στο πιάνο και η Νεκταρία Καραντζή στο τραγούδι. “Η Αρετούσα θέλει να χορέψει” στο μονόπρακτο της Μάρως Βαμβουνάκη με την Κατερίνα Βρέντζου στον ρόλο της Αρετούσας σε σκηνοθεσία Παύλου Μιχελάκη. Ακολουθεί η Ευανθία Ρεμπούτσικα. Ολοκληρώνεται η προτομή του Μιχάλη Σταυρακάκη από τη γλύπτρια Laura Izizzi.

Παράλληλες δράσεις:
-Η έκθεση των προϊόντων του Ψηλορείτη.
-Το τσάι του Γιώργου Σαλούστρου.
-Το καζάνι της ρακής.
-Το καφενείο.
-Και τριάντα χαρταετοί στον ουρανό του Υακίνθου.
Όλες οι εκδηλώσεις χωρίς εισιτήριο, και καλού κακού πάρτε και μια ζακέτα. Με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Σταυράκειου Γυμνασίου Ανωγείων. Χορηγός επικοινωνίας είναι και η ΑΝΩΓΗ.

Υακίνθεια 2019 (26-27-28 Ιουλίου)-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στον Μιχάλη Σταυρακάκη, ιδρυτή του Γυμνασίου Ανωγείων!

Post Top Ad

.............