Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Μακρύ Γιαλού - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Μακρύ Γιαλού

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας Μακρύ Γιαλού.


Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο. 
Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή της εορτής, σημειώνοντας  τη διαβεβαίωση του εν δόξῃ Αναληφθέντος Κυρίου ότι θα έλθει ο Παράκλητος και οι μαθητές και μετέπειτα Απόστολοι Του θα ενδυθούν «δύναμιν εξ ύψους». 
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Ανάληψη του Κυρίου είναι δοξασμός όλης της ανθρώπινης φύσης, που και εκείνη αναλαμβάνεται στους ουρανούς μαζί με τη θεία φύση Του, και ευχήθηκε να έχομε στραμμένο το βλέμμα μας προς τον ουρανό, όπως έκαναν οι Άγιοι Απόστολοι κατά την ανάληψη του Κυρίου στο όρος των Ελαιών, για να αισθανόμαστε, όπως εκείνοι, τη χαρά της παρουσίας Του «πάσας τας ημέρας» της ζωή μας και να προσπαθούμε διαρκώς να αποκολλούμαστε από τα γήινα, που μας εγκλωβίζουν.


Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας  Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης και ο Εφημέριος της Ενορίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιος Χατζάκης, και  παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Νικόλαος Λατζανάκης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............