Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Εκπαίδευση Φορέων σε θέματα μεταναστών και προσφύγων» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Εκπαίδευση Φορέων σε θέματα μεταναστών και προσφύγων»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Εκπαίδευση Φορέων σε θέματα μεταναστών και προσφύγων», στο πλαίσιο του Προγράμματος «ADMin4all – Phase II» του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής.


Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν θεματικές ενότητες σχετικά με την κατανόηση της μετανάστευσης, τις διαπολιτισμικές δεξιότητες, τη διάδραση με μετανάστες, τη διάδραση με την τοπική κοινωνία, την καταπολέμηση διακρίσεων και τη διαχείριση συγκρούσεων.
Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και υλοποιήθηκε σε τρεις φάσεις (9 Μαΐου, 5 & 25 Ιουνίου 2019).


Σε αυτό συμμετείχαν εργαζόμενοι του Δήμου Ηρακλείου και άλλων Φορέων & Υπηρεσιών της πόλης (Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, Μέλη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δ. Ηρακλείου, Διεύθυνση Αλλοδαπών - Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Ε.Α. «ΠΛΟΗΓΟΣ», ΟΑΕΔ, ΚΕ.Θ.Ε.Α., ΚΕ.Σ.Α.Ν., Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης, Κοινωνική Υπηρεσία ΠΑ.Γ.Ν.Η., Σωματείο «ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»).
Σκοπός του προγράμματος «ADMin4all», που υλοποιείται και στην Ελλάδα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), είναι η υποστήριξη των Δήμων για την μακροπρόθεσμη κοινωνικο-οικονομική ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων, την ενίσχυση της συνεργασίας των τοπικών φορέων και την ανταλλαγή και διάδοση καλών πρακτικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............