Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές συναντήσεις για τις Φιλικές προς το Περιβάλλον Λύσεις ου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ThinkNature. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές συναντήσεις για τις Φιλικές προς το Περιβάλλον Λύσεις ου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ThinkNature.


Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές συναντήσεις για τις Φιλικές προς το Περιβάλλον Λύσεις ή Λύσεις με Βάση τη Φύση (Nature Based Solutions), που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ThinkNature.


 
Ο Γ Αλεξάκης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος επί των Ευρωπαϊκών - Διεθνών Θεμάτων καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, τόνισε τη σημασία αξιοποίησης καινοτόμων εφαρμογών, μεθοδολογιών και αποτελεσμάτων ερευνητικών όργων όπως του ThinkNature, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Κρήτης εστιάζει στην αξιοποίηση της έρευνας για την ώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας ενεργοποιώντας τον τετραπλό έλικα της καινοτομίας στην Κρήτη (ερευνητικά/ακαδημαϊκά κέντρα, δημόσιος τομέας, επιχειρήσεις, πολίτες).
Η Ελένη Χατζηγιάννη, Συντονίστρια του ThinkNature στην Περιφέρεια Κρήτης, και Δντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού αναφέρθηκε στο ρόλο της Περιφέρειας στα ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά έργα και σε σχέση με την ενσωμάτωση νέων εφαρμογών στις υπηρεσιακές - διοικητικές διαδικασίες αλλά και στα δυνητικά οφέλη των Λύσεων με Βάση τη Φύση για τις Υπηρεσίες Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας, Αγροτικής Οικονομίας κ.α.

 
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά και στο Ηράκλειο, με τη συμμετοχή δημοσίων υπηρεσιών (Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Περιφέρειας, Δήμων και άλλων φορέων), ιδιωτών μελετητών, ερευνητών, επιχειρηματιών. Στόχος της ενημέρωσης ήταν να γνωρίσουν οι συναρμόδιοι φορείς τις Λύσεις με Βάση τη Φύση ως μία νέα, καινοτόμα εφαρμογή στο σχεδιασμό, τόσο στις πόλεις, όσο και στην ενδοχώρα και στο παράκτιο περιβάλλον, και με ποικίλα οφέλη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων, τον καλύτερο μεταβολισμό στις πόλεις και την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα.


 
Στις ενημερωτικές συναντήσεις συμμετείχαν  ακόμα από την Ομάδα του έργου: οι Γεν Συντονιστές του Προγράμματος  Καθ Ν Νικολαϊδης και Ντ Κολοκοτσά από το Πολυτεχνείο Κρήτης, ο Νεκτ Χρυσουλάκης Ερευνητής ΙΤΕ, ο Πάρης Σανσόγλου από το European Dredging Association που εδρεύει στις Βρυξέλλες  και τα μέλη της Ομάδας Έργασίας στην Περιφέρεια Κρήτης: Α Καγιαμπάκη, Μ Στεφανάκη, Σ Γιαλαμά (Δνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού), Ε Γουβιανάκη. Ε Σταματάκη, Ε Τζαγκαράκη (Δνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου) και Ε Καλαϊτζάκη (Δνση Τεχνικών έργων ΠΕ Χανίων.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ