Σήμερα Σάββατο το «Το Νησί των Συναισθημάτων» μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι για παιδιά από τους Hippo Theatre Group στο Θέατρο ΚΑΤΩ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Σάββατο, 11 Μαΐου 2019

Σήμερα Σάββατο το «Το Νησί των Συναισθημάτων» μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι για παιδιά από τους Hippo Theatre Group στο Θέατρο ΚΑΤΩ

«Το Νησί των Συναισθημάτων»  μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι για παιδιά
από τους Hippo Theatre Group στο Θέατρο ΚΑΤΩ

Οι Hippo Theatre Group παρουσιάζουν επί σκηνής μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι, σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου στο Θέατρο Κάτω, στις 17:30. «Το νησί των συναισθημάτων» είναι μια διαδραστική ιστορία για ένα νησί που κατοικούνταν μόνο από συναισθήματα. Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της εγκατάλειψης του νησιού και τότε τα συναισθήματα θα πλεύσουν προς πολλές κατευθύνσεις. Πάνω στο νησί ένα συναίσθημα θα μένει μόνο. Την τελευταία στιγμή ο Χρόνος θα εμφανιστεί και θα ανατρέψει τα σχέδια μιας οριστικής απώλειας.


Η παράσταση έχει ως κεντρικό της θέμα τη συναισθηματική νοημοσύνη. Είναι βασισμένη σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό και το τραγούδι. Τα παιδιά συμμετέχουν σ' αυτήν σε συγκεκριμένα σημεία της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος, επηρεάζουν την εξέλιξή της ιστορίας, μπαίνουν βαθιά στο θεματικό κέντρο της, αλληλεπιδρώντας, ασκώντας την κριτική τους σκέψη και συμμετέχοντας ενεργητικά.
Οφέλη και στόχοι του προγράμματος:
Με την καλλιέργεια της συναισθηματικής αγωγής και δεξιοτεχνίας επιτυγχάνεται η ειρηνική συνύπαρξη στο σχολικό περιβάλλον και η ειρηνική επίλυση των προβλημάτων. Έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας, αποκτούμε αυτοαποδοχή και ενσυναίσθηση, φτιάχνουμε έναν κόσμο μοιράσματος και αλληλοϋποστήριξης.
Ερωτήματα που διερευνούνται:
-Tί είναι συναίσθημα; (κατανόηση ορισμού)
-Πότε και πώς γεννιέται το συναίσθημα;


-Τι συμβαίνει στο σώμα μας κάθε φορά που νιώθουμε συναισθήματα;
-Ποια τα είναι τα βασικά συναισθήματα και οι οικογένειες συναισθημάτων;
-Υπάρχουν τρόποι ελέγχου των συναισθημάτων;
-Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μας όταν σκεφτόμαστε, ονειρευόμαστε, αγαπάμε, μισούμε;
Νεότερες έρευνες δείχνουν ότι η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ) είναι σημαντικότερη από τον δείκτη ευφυΐας (IQ) για την προσωπικότητα ενός ανθρώπου ακόμα και σε τομείς που συνδέονται παραδοσιακά με την εξυπνάδα, όπως η επαγγελματική σταδιοδρομία για παράδειγμα.
Η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης στα πρώτα σχολικά χρόνια συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση δημιουργικών και ευτυχισμένων ενηλίκων και αυτή είναι και η μεγάλη της σπουδαιότητα.


Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 8€ και 5€ (ανέργων, πολυτέκνων) 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6974040085, 6976904396

Σχεδιασμός δράματος: Σίσσυ Ιγνατίδου, Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος, Λουίζα Νικολάου
Παίζουν: Σίσσυ Ιγνατίδου, Νίκη Πεταλά
Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη
Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Σκηνοθεσία – ΜουσικήHippo Theatre Group (Φώτης Δούσος - Αλέξανδρος Ράπτης)

Σήμερα Σάββατο το «Το Νησί των Συναισθημάτων» μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι για παιδιά από τους Hippo Theatre Group στο Θέατρο ΚΑΤΩ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............