Η «μάστιγα» των υποψηφίων και ο «Οδηγός» του ψηφοφόρου - του Βαγγέλη Τιτάκη - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Η «μάστιγα» των υποψηφίων και ο «Οδηγός» του ψηφοφόρου - του Βαγγέλη Τιτάκη

Η «μάστιγα» των υποψηφίων και ο «Οδηγός» του ψηφοφόρου

Όσο πλησιάζουμε προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαϊου τόσο εντείνεται η προσπάθεια των κάθε λογής υποψηφίων για το κυνήγι της ψήφου. Πάντα στις εκλογές υπάρχει μια σημαντική μερίδα υποψηφίων η οποία διάγει τον προεκλογικό της αγώνα με αξιοπρέπεια, κινούμενη με διακριτικότητα και σεβασμό προς το κριτήριο του ψηφοφόρου, όμως υπάρχουν και οι περιπτώσεις υποψηφίων που φτάνουν σε σημείο να γίνονται ενοχλητικοί ή γλοιώδεις για να αποκομίσουν έστω και μια ψήφο.


 Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις έχω να επισημάνω τα εξής:
1. Αν ο άλλος δεν σε εκτιμά τότε δεν σε ψηφίζει όσες φορές κι αν τον ενοχλήσεις.
2. Όσο πιο επίμονος και πιεστικός γίνεσαι στη διεκδίκηση της ψήφου τόσο δημιουργείς υπόνοιες για τα κίνητρα της εκλογής σου.
3. Το να απευθύνεσαι σε άτομα που ανακάλυψες ξαφνικά προεκλογικά ότι σας συνδέει κάποιου είδους συγγένεια ή φιλία δημιουργεί μια δικαιολογημένη απέχθεια.
4. Όταν μάλιστα, διεκδικείς μονοσταυρία το πιθανότερο είναι να γίνεσαι αντιπαθητικός.
5. Αν προσπαθείς να λασπολογήσεις συνυποψήφιους σου τότε ετοιμάσου να λουστείς τη λάσπη σου.
6. Το να «εισβάλεις» σε οικογενειακούς ψήφους συνυποψηφίου σου δεν χρειάζεται να το σχολιάσω…
Οδηγός του ψηφοφόρου:
1. Επέλεξε άτομα με ακεραιότητα χαρακτήρος, τιμιότητα, με ισχυρή θέληση προσφοράς που παράλληλα έχουν ικανότητες, γνώση και αξία.
2. Αν τυχαίνει τα παραπάνω χαρακτηριστικά να μην τα έχει ο συγγενής σου υποψήφιος τότε δεν θα πρέπει να τον ψηφίσεις.
3. Οι εκλογές δεν είναι η ευκαιρία για να αποδείξεις ότι εκτιμάς και τιμάς τον συγγενή σου, πράγμα που μπορείς να το εκδηλώσεις με πολλούς άλλους τρόπους, αλλά για να προωθηθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις για το ευρύτερο καλό. Άρα η εκλογή ενός ανάξιου συγγενή είναι εν τέλει εις βάρος σου.
4. Ο τόπος δεν πάει μπροστά με τους γνωστούς αλλά με τους άξιους. Ψήφισε αυτούς που ξέρουν κι όχι απλώς αυτούς που ξέρεις.
5. Στήριξε το συγγενή και τον φίλο σου με όλη τη δύναμή σου εφόσον διαθέτει όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις.
6. Τέλος, ένα αλάνθαστο κριτήριο επιλογής του κατάλληλου υποψηφίου είναι τι έχει κατορθώσει ο καθένας στη ζωή του. Αυτός που έχει καταφέρει να κάνει καλό στον εαυτό του και στο σπίτι του κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να κάνει καλό και στον τόπο. Διαφορετικά οι σκοποί του είναι άλλοι…
Εύχομαι η ψήφος όλων μας να πάει στα καταλληλότερα πρόσωπα και επίσης καλή επιτυχία σε όλους τους άξιους από κάθε παράταξη.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΙΤΑΚΗΣ
Καθηγητής Θεολόγος-Μουσικοσυνθέτης
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............