71ος Βενιζέλειος Δρόμος σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου στα Χανιά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή, 19 Μαΐου 2019

71ος Βενιζέλειος Δρόμος σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου στα Χανιά

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δήμου Χανίων θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου 2019 ο 71ος Βενιζέλειος Δρόμος. Ο αγώνας διεξάγεται στα Χανιά από το 1936, προς τιμή του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου και είναι η ιστορικότερη διοργάνωση δρόμου 10.000 μέτρων στη χώρα μας.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 09.30 από το Εθνικό Στάδιο Χανίων, ακολουθώντας την διαδρομή στις οδούς Ελ. Βενιζέλου –Ακρωτηρίου – Τάφοι Βενιζέλων – Ακρωτηρίου – Ελ. Βενιζέλου και επιστροφή – τερματισμός εντός του Εθνικου Σταδίου.
Στον αγώνα παίρνουν μέρος πολίτες των Χανίων και από όλη την Κρήτη, καθώς και δρομείς από άλλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και τουρίστες από άλλες χώρες που επισκέπτονται την πόλη μας.


Παράλληλα, στις 11.00 θα διεξαχθεί και μία διαδρομή 2.300 μέτρων και συγκεκριμένα Εθνικό Στάδιο Χανίων – Ελ. Βενιζέλου – Μνημείο πεσόντων ΙΚΑΡΩΝ (βίλα Κούνδουρου) – Ελ. Βενιζέλου – Εθνικό Στάδιο Χανίων, στην οποία συμμετέχουν παιδιά Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, μαζικοί φορείς, πολίτες των Χανίων και επισκέπτες της πόλης. Ο αγώνας αυτός με την ονομασία Δρόμος Πόλης «Ίκαρος 2019», είναι αφιερωμένος στους πεσόντες αεροπόρους.


Post Top Ad

.............