Ξεκινά σήμερα το 1ο Μεσογειακό Επιστημονικό Συνέδριο Χαρουπιάς - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Ξεκινά σήμερα το 1ο Μεσογειακό Επιστημονικό Συνέδριο Χαρουπιάς

Ένα σημαντικό συνέδριο που θα συμβάλει στην ανάδειξη της πολιτισμικής αξίας του χαρουπιού αρχίζει σε λίγες ημέρες.
Το 1ο Μεσογειακό Επιστημονικό Συνέδριο “Η Αναγέννηση της Καλλιέργειας της Χαρουπιάς στη Μεσόγειο” θα πραγματοποιηθεί στον Χαρουπόμυλο Πανόρμου.
Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα γίνει στην πόλη του Ηρακλείου, την Παρασκευή 19 Απριλίου στις 5μ.μ., στην αίθουσα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν στον Χαρουπόμυλο Πανόρμου,το Σάββατο 20 Απριλίου, 10.00 – 20.00. Στο τέλος του συνεδρίου προγραμματίζεται συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι, στην οποία θα παρίστανται εκπρόσωποι φορέων, καλλιεργητών, μεταποιητών και επιστημόνων.
Το συνέδριο θα συγκεντρώσει εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκούς, προκειμένου να παρουσιαστούν τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Ελλάδα, σχετικά με:
Τη διατροφική αξία του χαρουπιού, τις φαρμακευτικές ιδιότητες του χαρουπιού, την ανάδειξη της πολιτισμικής αξίας της χαρουπιάς, την καλλιέργεια της χαρουπιάς ως εναλλακτικής επιλογής εν όψει της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής, τη δυνατότητα παραγωγής νέων καινοτόμων προϊόντων στο μέλλον, τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για τη δημιουργία δικτύου με φορείς από τις παραπάνω χώρες όσον αφορά στην έρευνα, την καλλιέργεια, την παραγωγή και αργότερα και τον τουρισμό, με χάραξη πάνω στους “Δρόμους του Χαρουπιού” στη Μεσόγειο.
Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου «Επιμενίδης» και το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Χημείας, Εργαστήριο Απομόνωσης, Ανάλυσης και Σύνθεσης Φυσικών Προϊόντων).
Συνδιοργανώνεται με την Π.Ε.Δ. Κρήτης και στηρίζεται από τον Δήμο Ηρακλείου. Γίνεται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», υπό την αιγίδα του Υπουγείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ξεκινά σήμερα το 1ο Μεσογειακό Επιστημονικό Συνέδριο Χαρουπιάς 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............