Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη είχε ο ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη είχε ο ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας

Στην Αθήνα βρέθηκε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας προκειμένου να συναντηθεί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μενέλαου Μποκέα, προκειμένου να ενημερωθεί και να καταθέσει τις προτάσεις του γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με τον ενεργειακό σχεδιασμό και τη λειτουργία της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα, με αφορμή και την πρόσφατη έκρηξη που σημειώθηκε σε μετασχηματιστή. Το παρών στη συνάντηση έδωσε και ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Νίκος Ηγουμενίδης.

Σε δηλώσεις του ο Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη, προκειμένου να συζητήσουμε από κοντά τα ενεργειακά ζητήματα της Κρήτης, καθώς επηρεάζουν άμεσα το Δήμο Μαλεβιζίου. Πάγια, εξάλλου, θέση μας είναι ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου οφείλει να βρίσκεται μπροστά, ως διαμορφωτής των εξελίξεων και όχι ως απλός παρατηρητής.
Μετέφερα στον Υπουργό τις θέσεις μας, αλλά και τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας. Του έθεσα σειρά ζητημάτων, όπως αυτό της ολοκληρωτικής απομάκρυνσης  των μονάδων των Λινοπεραμάτων και του προγραμματισμού που θα πρέπει να υπάρξει για την επόμενη μέρα, έπειτα από την ολοκλήρωση της ενεργειακής διασύνδεσης του νησιού. Η περιοχή των Λινοπεραμάτων πρέπει επιτέλους να αλλάξει εικόνα. Παράλληλα, ενημερώθηκα για την πορεία του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής κι εξέφρασα τη διατυπωμένη θέση μας για τη  χωροθέτηση του Σταθμού Μετατροπής στην Κορακιά.
 Ο κ. Σταθάκης αποδέχτηκε την πρότασή μου να εξεταστεί από τον ΑΔΜΗΕ το αίτημα δημιουργίας του υποσταθμού στην Κορακιά, αντί στη Δαμάστα, καθώς και το αίτημα διερεύνησης της μεταφοράς του κόμβου Λινοπεραμάτων στην Κορακιά. Τέλος, πρότεινα στον κ. Σταθάκη, κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην περιοχή, να οργανωθεί εκδήλωση ενημέρωσης για τους πολίτες και τους φορείς του τόπου μας.
Πρόκειται για θέματα που όχι μόνο απασχολούν το Μαλεβίζι, αλλά επηρεάζουν άμεσα την αναπτυξιακή του ταυτότητα. Θέματα τα οποία παρακολουθούμε στενά, παρεμβαίνοντας δυναμικά. Δεν εφησυχάζουμε. Η σημερινή μου παρουσία στο Υπουργείο σηματοδοτεί την προσωπική μου βούληση να μην αφήσω ούτε μια μέρα να πάει χαμένη στο δρόμο που έχουμε μπροστά μας». 

Post Top Ad

.............