Ασυλοποίηση και “ξερονήσια” προτείνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τα αδέσποτα! - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Ασυλοποίηση και “ξερονήσια” προτείνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τα αδέσποτα!

Με έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε https://www.neakriti.gr/article/kriti/irakleio/1537750/adespota-
sto-irakleio-poia-i-protasi-tis-irakleias-protovoulias/ τις παρά το νόμο προτάσεις εξανδραποδισμού των αδέσποτων της πόλης του Ηρακλείου από τη δημοτική παράταξη ‘Ηράκλεια Πρωτοβουλία’ , τις οποίες μάλιστα η νυν δημοτική αρχή δήλωσε ότι θα τις μελετήσει!

Οι εγκαταστάσεις της προσωρινής διαμονής των αδέσποτων ζώων προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και δεν μπορεί ο καθένας να αυτοσχεδιάζει και να αυθαιρετεί .Τέτοια εγκατάσταση διαθέτει η πόλη του Ηρακλείου και είναι το σύγχρονο κυνοκομείο που λειτουργεί στην περιοχή της Φοινικιάς.

Τα " ξερονήσια " ανεπιθύμητων ανήκουν στο παρελθόν και είναι ντροπή να προτείνονται τέτοια σε μια  σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα!
Το φιλοζωικό κίνημα θα αντιταχθεί τόσο στην κατάλυση της νομιμότητας όσο και στον χαρακτηρισμό των ζώων ως εξοβελιστέων .

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία και κάθε δημοτική παράταξη ας αναλογιστεί ποιος φταίει για την ύπαρξη των αδέσποτων και σε αυτή την κατεύθυνση να προτείνει λύσεις που θα περιορίσουν αποτελεσματικά και με λύσεις ηθικές για τα ζώα το πρόβλημα .
Όσα τέτοια ‘’ξερονήσια’’ και να προταθούν τα αδέσποτα θα είναι πάντα ανάμεσά μας , αν δεν κτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του .

Το Ηράκλειο είναι μια πόλη που διαθέτει κυνοκομείο και όμως τα ζώα είναι χιλιάδες έξω και θα συνεχίσουν να είναι και με τις ντροπιαστικές λύσεις που προτείνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία .


Όσο δεν λαμβάνονται από την Πολιτεία και τις Δημοτικές Αρχές οι σωστές πρωτοβουλίες για τον περιορισμό της δημιουργίας νέων και νέων καθημερινά αδέσποτων το θέμα θα θεριεύει μέρα με τη μέρα και όλο το Ηράκλειο να περιφραχτεί πάλι αυτά θα βρίσκονται ανάμεσά μας . Υπάρχουν κυνοκομεία σε όλη την Ελλάδα και είναι πάρα πολλά που στοιβάζουν 500, 600, 700 ζώα και πάλι τα αδέσποτα είναι παντού . Δεν πρωτοτυπεί η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με αυτό που προτείνει . Αυτά είναι λύσεις που έχουν αποτύχει διαχρονικά , όπως δείχνει η πραγματικότητα της χώρας με τα εκατομμύρια αδέσποτα , ενώ παράλληλα δημιουργούν αποθήκες εξαθλιωμένων ζώων , όπως συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των κυνοκομειων της χώρας ή όπως αλλιώς τα χαρακτηρίσει κάποιος . Οι διάφορες δημοτικές παρατάξεις ανά την Ελλάδα θα βοηθήσουν τα μέγιστα όχι με κατάπτυστες προτάσεις σαν της ‘Ηράκλειας Πρωτοβουλίας’ αλλά πιέζοντας με κάθε τρόπο την όποια Κυβέρνηση να κάνει επιτελούς υποχρεωτική τη στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς , οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων να διδάσκονται επίσημα στα σχολεία τον σεβασμό στο περιβάλλον και τα ζώα , να σταματήσουν οι χιλιάδες νέες κάθε χρόνο εισαγωγές ζώων συντροφιάς , οι αθρόες εκτροφές χιλιάδων ζώων το χρόνο , να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές και τα πρόστιμα γι αυτούς που εγκαταλείπουν σωρηδόν τα ζώα τους κλπ . 
Δεν είδαμε κύριοι της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κάποια πρόταση γι αυτό , που αποτελεί την ρίζα του προβλήματος . Αντίθετα για λόγους ψηφοθηρικούς χαϊδεύετε τα αυτιά όλων που ευθύνονται για την αθλιότητα αυτή . Καλούμε την ως άνω δημοτική παράταξη να αποσύρει πάραυτα τις προτάσεις αυτές και να συνεργαστεί με τους φιλοζωικούς φορείς της πόλης για λύσεις σύννομες, ηθικές και αποτελεσματικές . Στην αντίθετη περίπτωση ούτε μια ψήφος φιλόζωου στην παράταξη αυτή και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί προς αυτή την κατεύθυνση. ΟΧΙ στα νέα ‘’ξερονήσια’’ .

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (66 Σωματεία)και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 145 Ζωοφιλικών Σωματείων

Post Top Ad

.............