Το Μαλεβίζι τιμάει ένα άξιο τέκνο του: Προτομή του Ιωάννη Περδικάρη στην Τύλισο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

Το Μαλεβίζι τιμάει ένα άξιο τέκνο του: Προτομή του Ιωάννη Περδικάρη στην Τύλισο

Μια ιστορική μορφή της πολιτικής και των γραμμάτων για όλη την Κρήτη – Ο γλύπτης Κώστας Παγωμένος θα φιλοτεχνήσει την προτομή – Θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενώ θα καταγραφεί η πλούσια δράση του – Κώστας Μαμουλάκης: Αποτελεί αναμφίβολα μια κορυφαία πνευματική και πολιτική μορφή του τόπου μας

Τη μνήμη μίας από τις σημαντικότερες μορφές της πολιτικής και των γραμμάτων για ολόκληρη την Κρήτη, του Ιωάννη Περδικάρη, τιμάει ο Δήμος Μαλεβιζίου, με τη φιλοτέχνηση προτομής που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία της γενέτειρας του τιμωμένου, την Τύλισο.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου ενέκρινε τη σχετική εισήγηση του Δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη και ακολούθησε η υπογραφή της σύμβασης από τον επιφανή γλύπτη Κώστα Παγωμένο. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, ενώ σχεδιάζεται και η διεξαγωγή σχετικής ημερίδας αφιερωμένης στην μνήμη του Ιωάννη Περδικάρη, μαζί με την έκδοση ενός μικρού τόμου με τους κύριους σταθμούς της ζωής και της πλούσιας δράσης του.

Ο Δήμαρχος  Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, σε δηλώσεις του κατά την υπογραφή της σύμβασης, εξέφρασε την ικανοποίηση του, καθώς έπειτα από πολύ προετοιμασία ο Δήμος Μαλεβιζίου είναι πλέον σε θέση να αποδώσει  τις δέουσες τιμές προς μια μεγάλη μορφή που γέννησε το Μαλεβίζι και  ειδικότερα η Τύλισος. «Ο Ιωάννης Περδικάρης αποτελεί αναμφίβολα», σημείωσε ο Δήμαρχος, «μια κορυφαία πνευματική και πολιτική μορφή του τόπου μας και γενικότερα της Κρήτης, που σημάδεψε με της δράση του την νεότερη ιστορία. Με σημαντική πολεμική και πολιτική δράση ήδη από τα χρόνια των Κρητικών Επαναστάσεων, ο Ιωάννης Περδικάρης, ύστερα από την απελευθέρωση της Κρήτης, ανέλαβε κορυφαίες πολιτικές θέσεις στον τομέα της Παιδείας και με την παρουσία του σημάδεψε την ανάπτυξη της εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της Κρητικής Πολιτείας».


Παρών στην υπογραφή της σύμβασης, ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Κύρκος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου, αρχαιολόγος Γιώργος Τζωράκης.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............