Σταματία το γένος Αργυροπούλου-επιστρέφει στο Θέατρο Κάτω! - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

Σταματία το γένος Αργυροπούλου-επιστρέφει στο Θέατρο Κάτω!

Με τεράστια επιτυχία, ολοκληρώθηκε το πρώτο διήμερο παραστάσεων, για τη «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου», του Κώστα Σωτηρίου, σε ένα κατάμεστο Θέατρο ΚΑΤΩ. Η ΘΕ.Σ.Η και οι Stravaganti NUOVI, θα βρίσκονται ακόμα για  δύο διήμερα, 24, 25 και 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου, κάθε Κυριακή και Δευτέρα, στο Θέατρο ΚΑΤΩ, με τη «Σταματία», ξετυλίγοντας ένα ανάλαφρο ταξίδι στην Αθήνα στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, αλλά και μία επί της ουσίας αφήγηση της πολύπαθης σύγχρονης ελληνικής ιστορίας μέσα από τις γρίλιες ενός παραθύρου.


Η Σταματία γεννημένη στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου δημοσίου υπάλληλου και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού, μονολογεί αδυνατώντας να παρακολουθήσει και κυρίως να αποδεχτεί τη ζωή που προχωράει δίπλα της. Είναι μια γυναίκα προσκολλημένη στο τρίπτυχο πατρίς – θρησκεία – οικογένεια, που διατηρεί ακέραιες τις αρχές που έλαβε από τους γονείς της, και αντιμετωπίζει τους πάντες καλοπροαίρετα, αρνούμενη πεισματικά να σκεφτεί οτιδήποτε κακό.

Ο Κώστας Σωτηρίου φλερτάρει με την παρωδία, αλλά αντί για έναν επιδερμικά κωμικό τύπο, μας παραδίδει έναν κανονικότατο χαρακτήρα: μια ηρωίδα γλαφυρή και παράδοξα συμπαθή μέσα στην ιστορική, πολιτική, κοινωνική και οντολογική αφασία της. Μία περίεργη καρικατούρα συντηρητικής υφής που ασθμαίνει χαρούμενα μέσα στα στερεότυπα της όχι και τόσο «παλιάς» Ελλάδας
*Η Σταματία ανέβηκε το 2014 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου όπου ο χειμαρρώδης μονόλογος του Κώστα Σωτηρίου γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
        
Κείμενο: Κώστας Σωτηρίου        

Σκηνοθεσία: Σοφία Δερμιτζάκη  
Σταματία: Νικολέτα Δάφνου       


Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Καλαθάκης
Επιμέλεια μουσικης- ήχου: Στέλλα Κουφάκη, Σοφία Δερμιτζάκη       

Φωτογραφίες: Μάνος Πολιτάκης

Αφίσα: Λίλα Δάφνου- metrographics
  

Ημέρες παραστάσεων:

Κυριακή 24 Μαρτίου, Δευτέρα 25 Μαρτίου,
Κυριακή 31 Μαρτίου, Δευτέρα 1 Απριλίου    

Ώρα έναρξης: 21:00
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6942291891
Εισιτήριο: 12 ευρώ, μειωμένο 10 ευρώ    

Σταματία το γένος Αργυροπούλου-επιστρέφει στο Θέατρο Κάτω!

Post Top Ad

.............