Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019

89 χρόνια πίσω στο χρόνο με την εναλλακτική ανησυχία του Αλέξανδρου Λύρα να αποδίδει Αντρέα Ροδινό

Είναι μόλις 26 Χρονών ο Αλέξανδρος Λύρα και με την αγάπη του για την Κρητική λύρα, έχει πιστέψει στις δυνατότητες της λύρας και μας το αποδεικνύει με την δημιουργία της σειράς ¨Του μοναχού ο δρόμος" που έχει πάρει τις καλύτερες κριτικές στο χώρο της μουσικής.


Ο Αλέξανδρος Λύρα ένας ευρηματικός δεξιοτέχνης και εκτελεστής, με απίστευτη τεχνική κατάρτιση μετατρέποντας τη λύρα σε ένα σολιστικό όργανο ποικίλων μουσικών ηχοχρωμάτων(κλασσικής, jazz, ethnic). Μάλλον δημιουργεί τη δική του ’’σχολή’’ έχοντας αυτό το ιδιαίτερο στυλ παιξίματος και αντιμετώπισης της παραδοσιακής (και πλέον όχι μόνο) κρητικής λύρας
Με μια εξωπραγματική και μοναδική δεξιοτεχνία και με τα χρυσά του δάκτυλα να παίρνουν φωτιά, τα συναισθήματα του Αλέξανδρου μέσα από τη λύρα του μας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.


Ο κάθε ένας μας θα διακρίνει σε κάθε νότα του και κάποιο συναίσθημα του. Μελαγχολία-πόνο-λύπη-χαρά!!!!

Σε ένα καταπληκτικό βίντεο που υπογράφει στη διεύθυνση φωτογραφίας και στη σκηνοθεσία ο Περικλής Μοσχολάκης μας ταξιδεύουν μαζί με τον Αλέξανδρο σε άλλη διάσταση.

Ο Αλέξανδρος Λύρα λοιπόν είναι ένας εναλλακτικός Λυράρης που ξεφεύγει από τα στενά ‘’στανταρ’’ των συναδέλφων του και δημιουργεί τον δικό του τρόπο παιξίματος και ερμηνείας. Η Δημιουργική-Εναλλακτική του ανησυχία έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και θαυμασμού σε διάφορα περιοδικά και δημοσιογράφους που ερευνούν καλλιτέχνες σε βάθος όπως ακριβώς και οι φιλόδοξοι παραγωγοί της Real Music. Αξίζει δε να σημειώσουμε πως μεγάλοι συνθέτες και μουσικοί του χώρου έχουν εκφραστεί ανοιχτά για το χάρισμα του νέου μέλους μας .

΄

Και η ιστορία της σειράς "Μοναχικοί δρόμοι συνεχίζεται


Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΔΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΛΥΡΑ". 89 χρόνια πέρασαν απο την στιγμή που η πονεμένη λύρα του Α.ΡΟΔΙΝΟΥ σίγησε για πάντα! Η μουσική του Ροδινού εμεινε στην ιστορία της κρητικής μουσικής!!
Ο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΡΑ"(Ο ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΛΥΡΑΣ-ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ,)
Αλλάζοντας τα δεδομένα της κρητικής λύρας εχει διανύσει μια πορεία στο χώρο της μουσικής.με τη μοναδική δεξιοτεχνία του,που ολοι θαυμάσαμε στην σειρά"ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ Ο ΔΡΟΜΟΣ 1-6)!!!


Και τώρα τιμή στη μνήμη του Ανδρεα Ροδινού έρχεται με τα μαγικά του δάκτυλα και με πλήρη σεβασμό και συγκίνηση αναβιώνει τα Συρτα Ροδινου ακριβώς όπως ακούστηκαν εκείνη την εποχή πριν 89 χρόνια, από τόν Ροδινό,οπότε συντελεί στην Αναγέννηση του μεγάλου Ροδινού σε αυτη τη σύγχρονη νέα εποχή.

Ας απολαύσουμε τον Βιρτουόζο της κρητικής λύρας Αλέξανδρο Λύρα στα συρτά Ροδινού και ας αφήσουμε την λύρα του να μας παρασύρει σε συγκινήσεις και θύμησες!

(Ευαγγελια Ζαχαρακη)
ΑΠΟΨΕΙΣ Προστασία πρώτης κατοικίας:- Αλά κάρτ ευαισθησία της ΝΔ - Αποκατάσταση του στήθους Προστασία πρώτης κατοικίας: Παντού υπάρχει ένας μύθος Η αλά κάρτ κοινωνική ευαισθησία της ΝΔ Νέα σελίδα στην αποκατάσταση του στήθους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η υπηρεσία RevitUp ταξιδεύει - Στον Όμιλο Hines 3 ξενοδοχεία - Πρωταθλητής της TUI το Anemos Luxury Η υπηρεσία RevitUp ταξιδεύει στη συνάντηση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Στον αμερικανικό Όμιλο Hines 3 ξενοδοχεία της Κρήτης Πρωταθλητής της TUI το Anemos Luxury Grand Resort

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ