Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019

Ξεκινούν την Τρίτη 12 Μαρτίου τα Θεατρικά Σεμινάρια των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2019»

Ξεκινούν την Τρίτη 12 Μαρτίου τα Θεατρικά Σεμινάρια των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2019» που θα πραγματοποιηθούν έως τις 21 Μαρτίου, στον Θεατρικό Σταθμό, από τις 18:00 έως 21:00 με ελεύθερη συμμετοχή όλων όσων ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν.
Τους « ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ» διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ μέσω του γραφείου του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Κ. Γιώργου Αντωνάκη.
Το πρώτο Διήμερο Σεμινάριο (12 ΚΑΙ 13 Μαρτίου) έχει θέμα «ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ» και εισηγητή τον ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΧΤΗ κ. ΤΑΚΗ ΣΑΡΡΗ.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Το βιογραφικό του κουκλοπαίχτη Τάκη Σαρρή είναι ταυτισμένο με την δημιουργία και τις δράσεις του «ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ» που δημιούργησε με την γυναίκα του κουκλοπαίκτρια Μίνα Σαρρή το 1978. . Από την δημιουργία του και μέχρι σήμερα, το «Θ.Τ.Κ. » λειτούργησε χωρίς διαλείμματα προσπαθώντας να δώσει μιαν άλλη πνοή στα κουκλοθεατρικά δρώμενα της χώρας.
Μέχρι τότε κυριαρχούσε ο διδακτισμός στο κουκλοθέατρο, ενώ το « ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ » έκανε την παράσταση πεδίο έκφρασης συναισθημάτων και ιδεών, χώρο αισθητικής και καλλιτεχνικής αναζήτησης.
Το «ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ» δημιούργησε σημαντικές παραστάσεις με διάφορα είδη κουκλών, δίδαξε την τέχνη της Κούκλας με σειρά μαθημάτων, πήρε μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις, ημερίδες, εκθέσεις, φεστιβάλ, και ακόμα ανέλαβε και οργάνωσε με επιτυχία δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα με την συμμετοχή ξένων θιάσων και σημαντικών προσωπικοτήτων του Κουκλοθεατρικού χώρου.
Τα τελευταία χρόνια το « Θέατρο της Κούκλας » δίνει παραστάσεις κυρίως για παιδιά και σχολεία στο μικρό κουκλίστικο θεατράκι του, που βρίσκεται στην οδό Ψαρουδάκη 34, στα Κάτω Πατήσια, στην Αθήνα.

Την πολύχρονη διαδρομή του « ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ » οι άνθρωποι που δούλεψαν και έδωσαν την Ψυχή τους γι ’αυτήν την ονομάτισαν «Ονειρικά ταξίδια». Εικόνες και σταθμοί των «Ονειρικών Ταξιδιών» αποτελούν οι παραστάσεις κατά κύριο λόγο καθώς και οι άλλες κουκλοθεατρικές δραστηριότητες της ομάδας.
Εφέτος το « Θέατρο της Κούκλας» συμπληρώνει 41 χρόνια κουκλοθεατρικής δραστηριότητας και συνεχίζει κόντρα στις δυσκολίες των καιρών να παλεύει για να προσφέρει ποιοτικό κουκλοθέατρο. Τα «Ονειρικά ταξίδια» συνεχίζονται
Στην προσωπική του διαδρομή ο Τάκης Σαρρής σπούδασε γεωπόνος , σπούδασε υποκριτική και έπαιξε σαν ηθοποιός και τέλος έγινε αυτοδίδακτος κουκλοπαίχτης. Η ιδιότητα του κουκλοπαίχτη τον εκφράζει πλήρως.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ταχ. Δ/νση: Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο Τ.Κ: 71201 Πληροφορίες: ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΜΑΡΙΖΑ Τηλ.: 2813 409 211-212 E-mail: neolaia@heraklion.gr mariza-x@heraklion.gr Ηράκλειο, 12-03-2019 ΠΡΟΣ: όλα τα Μ.Μ.Ε.
Το θέμα που θα διαπραγματευτεί στην παρουσίαση–διάλεξη-παράσταση ο Τάκης Σαρρής έχει τίτλο: «Από την κατασκευή της κούκλας στην παράσταση, η ποιητική διάσταση του κουκλοθέατρου.»

Αναλυτικά τα Σεμινάρια Θεάτρου είναι:

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΩΡΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ - ΘΕΜΑ
1. ΤΡΙΤΗ 12, ΜΑΡΤΙΟΥ & ΤΕΤΑΡΤΗ 13, ΜΑΡΤΙΟΥ Ώρα, 18:00 – 21:00 Είσοδος Ελεύθερη Εισηγητής ΤΑΚΗΣ ΣΑΡΡΗΣ- Κουκλοπαίχτης ΘΕΜΑ «Από την κατασκευή της κούκλας στην παράσταση. Η ποιητική διάσταση του κουκλοθέατρου.»
2. ΠΕΜΠΤΗ 14, ΜΑΡΤΙΟΥ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15, ΜΑΡΤΙΟΥ 18:00 – 20:00 Είσοδος Ελεύθερη Εισηγητές Simon Von Oppeln Bronikowski – Ηθοποιός, Φωτογράφος Anna Patricia Marioli - Ηθοποιός, Μουσικός ΘΕΜΑ «ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ»
3. ΣΑΒΒΑΤΟ 16 & ΚΥΡΙΑΚΗ 17, ΜΑΡΤΙΟΥ Ώρα, 18:00 – 21:00 Είσοδος Ελεύθερη Εισηγητής ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ- Σκηνοθέτης ΘΕΜΑ «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ»
4. ΔΕΥΤΕΡΑ 18, ΜΑΡΤΙΟΥ & ΤΡΙΤΗ 19, ΜΑΡΤΙΟΥ & ΤΕΤΑΡΤΗ 20, ΜΑΡΤΙΟΥ Ώρα, 18:00 – 21:00 Είσοδος Ελεύθερη Εισηγήτρια ΑΝΝΑ ΧΙΛΕΤΖΑΚΗ Σκηνογράφος – ενδυματολόγος ΘΕΜΑ «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»
5. ΠΕΜΠΤΗ 21, ΜΑΡΤΙΟΥ Ώρα, 18:00 – 21:00 Είσοδος Ελεύθερη Εισηγητής ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟΣ Ηθοποιός – Σκηνοθέτης ΘΕΜΑ «ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ»
ΑΠΟΨΕΙΣ Προστασία πρώτης κατοικίας:- Αλά κάρτ ευαισθησία της ΝΔ - Αποκατάσταση του στήθους Προστασία πρώτης κατοικίας: Παντού υπάρχει ένας μύθος Η αλά κάρτ κοινωνική ευαισθησία της ΝΔ Νέα σελίδα στην αποκατάσταση του στήθους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η υπηρεσία RevitUp ταξιδεύει - Στον Όμιλο Hines 3 ξενοδοχεία - Πρωταθλητής της TUI το Anemos Luxury Η υπηρεσία RevitUp ταξιδεύει στη συνάντηση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Στον αμερικανικό Όμιλο Hines 3 ξενοδοχεία της Κρήτης Πρωταθλητής της TUI το Anemos Luxury Grand Resort

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ