Ο Σιγανός, ενα σκιάχτρο με ψυχή στη "Νύχτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας" - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019

Ο Σιγανός, ενα σκιάχτρο με ψυχή στη "Νύχτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας"


Έφτασε η ώρα λοιπόν...

Σάββατο 2 Μαρτίου στις 20.00 το βράδυ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. 
Ο Σιγανός, το αγαπημένο μου σκιάχτρο, θα σας συστηθεί και θα σας πει όλη του την ιστορία. 
Τιμή και καμάρι του που συμμετέχει σε μια τόσο ξεχωριστή Νύχτα στο Μουσείο και να σας πω την αλήθεια είναι λίγο ντροπαλός και αγχωμένος. 


Δεν ξέρει αν θα τον συμπαθήσουν τα παιδιά κι έχει μεγάλη αγωνία.. Κι η Ντοματιά, η κυρά Μελιτζάνα, Η Πιπεριά, η Κολοκύθα, το Μπρόκολο κι ο Ανέστης, ο φίλος του θα είναι εκεί .
Θα είμαι κι εγώ εκεί και  θα μου ...δανείσουν τη φωνή και τη σκέψη τους!

Τι λέτε; Θα μαζευτούμε όλοι μαζί να τον κάνουμε να διώξει μακριά τη μοναξιά; 

Εμείς πάντως σας υποσχόμαστε μια πολύ διαφορετική βραδιά με ένα σύγχρονο μαγευτικό παραμύθι !

Όλες οι κούκλες είναι από Το Κουμπί και το Βελόνι δια χειρός Εύης Αλμπαντάκη


Οι Δράσεις για τη Νύχτα στο Μουσείο:
«Ούτο-αντικρούσεις» 18:00: Η Μαρίτζια Κατσούνα και ο Στέλιος Κασαπάκης ανοίγουν τη Νύχτα στο Μουσείο παρασύροντάς μας σε άκουσμα αλλιώτικο, σε ήχους οικείους και ξένους!
7ο Κυνήγι Θησαυρού ή αλλιώς το «Κυνήγι της …ουράς» 18:30-20:30: Ένα αλλιώτικο κυνήγι Θησαυρού για μικρούς και μεγάλους μέσα στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του Μουσείου. Ή μήπως όχι;  
Καταρρίχηση στα μεσογειακά οικοσυστήματα 18:00-21:00: Με τη συνδρομή
της 3ης ΕΜΑΚ και εκμεταλλευόμενοι την εργοστασιακή δομή του κτηρίου του Μουσείου καταρριχώμαστε πλάι στα ψηλά βουνά και στα κωνοφόρα δάση.
Αφήγηση Παραμυθιού 20:00:  Η Ελένη Μπετεινάκη με τη δύναμη της αφήγησης θα μας μεταφέρει στο περιβόλι του κυρ-Γιάννη για να μας συστήσει τον Σιγανό, ένα σκιάχτρο με ψυχή! Ένα σύγχρονο παραμύθι για όσα σπάνια λέγονται, αλλά τόσο ωραία ακούγονται!

Παιχνίδι απόδρασης με το Escape House 18:30-00:30: Ομάδες ενηλίκων αναζητούν τη λύση του μυστηρίου που θα τους επιτρέψει την απόδραση. Πόσοι θα το καταφέρουν άραγε; Δηλώσεις συμμετοχής στο παιχνίδι: -2 επίπεδο, έξω από την έκθεση της Κρήτης, μισή ώρα πριν την έναρξη, 18:00.
Αστροπαρατήρηση και εκ νέου αστερισμοί! 20:00: Τηλεσκόπια της Αστρονομική Ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης στρέφονται προς τον ουρανό και τα νυχτερινά βάθη του σύμπαντος μελετώνται. Παράλληλα παρουσιάζονται σπάνια αντίγραφα αρχαίων ευρημάτων καταγραφής των αστερισμών και υπό τις οδηγίες του Εκπαιδευτικού-Μαθηματικού κου Μιχάλη Περάκη, μέλους του Σπουδαστηρίου Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης, αποτυπώνονται πάνω στον πηλό σε ένα μοναδικό βιωματικό μάθημα αρχαιαστρονομίας.
Ουραίο παράλογο θέατρο! 21:00: Θεατρικά παράλογα παιχνίδια με ουρές από μέλη της Θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Χορεύουμε; 20:00: Η ομάδα Lindy Hop του Πανεπιστημίου Κρήτης μάς ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1920 στον τζαζ αμερικανικό χορό του Χάρλεμ!
Αποκριάτικες κατασκευές στον Ερευνότοπο 18:00-21:00: Κατασκευάζουμε μάσκες και ουρές με ανακυκλώσιμα υλικά και χρώματα παρδαλά!
Μουσικοκινητικά παιχνίδια με ουρά! 19:00 : Το σφύριγμα του ανέμου της ερήμου, το θρόισμα των θάμνων και ο συριγμός των ερπετών εμπνέουν πολλούς κρουστούς ήχους!
Διαγωνισμός «Καλύτερη Ουρά» 20:00: «…αλλά ποιος ξέρει τί εννοεί ένα μουσείο όταν ισχυρίζεται ότι θα βραβεύσει την καλύτερη ουρά;»
Ταινίες για… τα Καρναβάλια 18:00-23:00: Δύο νοσταλγικές ταινίες για ένα μικρό κορίτσι με πολλές φακίδες γύρω από τη μύτη και έναν μεσιέ ψ..ηλό, έργο ενός γλυκού, σαν σοκολατένιο croissant,  σκηνοθέτη – μια μικρή ανάπαυλα στην Αίθουσα Πολυμέσων!
Η σεισμική τράπεζα δονείται αλλιώς! 19:00-00:00: Ξέφρενοι σεισμοί από τα μήκη και τα πλάτη της γης στη Σεισμική Τράπεζα του Μουσείου από τον Δρ. Χ. Φασουλά, μία εμπειρία εξωτική, μα συνάμα ασφαλής!
Τρομάχτες 18:00: Αναλάβετε δράση ζητώντας έντομα για να περιπλανηθείτε μαζί τους στο Μουσείο ξαφνιάζοντας γνωστούς κι αγνώστους!
Pink Τales 22:00-01:00: Ένα ταξίδι με το μουσικό αεροπλανάκι των Pink Tales, που προσπαθεί να γεφυρώσει την ανθρώπινη απομάκρυνση με ροζ ιστορίες που τελειώνουν στην αγάπη.  Οι Pink Tales, Πελαγία Μουρούζη στο τραγούδι, Ορφέας Μητσοτάκης ακουστική κιθάρα και Χρήστος Σαγιέντ ακουστικά ντραμς σετ με καχόν, συλλέγουν τραγούδια με ουρές έρωτα από όλον τον κόσμο…

Χορηγός της εκδήλωσης:
ByRaki flavor, μία Κρητική Ρακή - Τσικουδιά με 25 διαφορετικές γεύσεις από την Ελληνική ύπαιθρο και με αρκετούς και διαφορετικούς τρόπους να τις απολαύσουμε.

με την υποστήριξη:
3ης ΕΜΑΚ
Ερυθρός Σταυρός
Αστρονομική Ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης
Escape House

Ώρες: 18:00-01:00
Γενική είσοδος: 5€
Σύλλογος Φίλοι του Μουσείου/Άνεργοι/Φοιτητές : 3€
ΑμεΑ : Δωρεάν

*Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα.Με εκτίμηση

Ελένη Μπετεινάκη

Ο Σιγανός, ενα σκιάχτρο με ψυχή στη "Νύχτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας"
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............