Δρομολογείται το έργο για την αποπεράτωση κτιριακών εγκαταστάσεων, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου και προμήθεια εξοπλισμού Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) «Παναγία η Γοργοϋπήκοος» στα Χανιά. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

Δρομολογείται το έργο για την αποπεράτωση κτιριακών εγκαταστάσεων, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου και προμήθεια εξοπλισμού Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) «Παναγία η Γοργοϋπήκοος» στα Χανιά.

Δρομολογείται το έργο για την αποπεράτωση κτιριακών εγκαταστάσεων, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου και προμήθεια εξοπλισμού Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) «Παναγία η Γοργοϋπήκοος» στα Χανιά. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε στην Π.Ε. Χανίων παρόντων του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, του Αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη, της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Θεοξένης, της  Δ/ντριας Τεχνικών υπηρεσιών ΠΕ Χανίων Ελένης Δοξάκη, την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου που εντάσσεται στο Ε.Π. Κρήτης 2014-2020 με προϋπολογισμό 1.787.838,72 ευρώ.
Στην σημαντικότητα του έργου αναφέρθηκαν ο Περιφερειάρχης, ο Μητροπολίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης και η Ηγουμένη λέγοντας, ότι, το έργο έχει ευρύτερη κοινωνική-ανθρωπιστική διάσταση καθώς θα παρέχει φροντίδα σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας μέσα σε σύγχρονες συνθήκες. Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός και η Ηγουμένη ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον και την  στήριξη τον Περιφερειάρχη, και τον Αντιπεριφερειάρχη.
Το έργο αφορά στην αποπεράτωση των κτιριακών υποδομών, την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και την προμήθεια εξοπλισμού της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η.) «Παναγία Γοργοϋπήκοος» που βρίσκεται στην Χρυσοπηγή Δ.Ε. «Ελ. Βενιζέλου» του Δήμου Χανίων.
Το κτίριο είναι διώροφο συνολικού εμβαδού 2.214,96τμ κατασκευασμένο  σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής. Στο κτίριο έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής του φέροντα οργανισμού, των τοιχοποιιών, επιχρισμάτων, δαπέδων, μαρμάρων σε κλιμακοστάσια, μόνωσης δώματος, εσωτερικών και εξωτερικών ξύλινων κουφωμάτων, ντουλαπών σε θαλάμους ανάπαυσης. Επίσης έχουν ολοκληρωθεί στους θαλάμους διαμονής και τα W.C. αυτών, οι υδραυλικές εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς η τοποθέτηση των ειδών υγιεινής και οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.
Με την ολοκλήρωσή του  το κτίριο,  θα μπορεί να λειτουργήσει ως Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων με την επωνυμία: ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (ΜΦΗ) «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΣ»” , με δυνατότητα φιλοξενίας 33 ατόμων.
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Το έργο θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Χανίων.

Post Top Ad

.............