Η Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου στο Παλαίκαστρο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

Η Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου στο Παλαίκαστρο


Την  Kυριακή 17 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Παλαικάστρου Σητείας, όπου στο τέλος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Ελένης Τσαντάκη, μητέρας του δικηγόρου και για πολλά έτη Μέλους του Κοινωφελούς Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως «Παναγία η Ακρωτηριανή» κ. Γιάννη Τσαντάκη, καθώς και το διετές μνημόσυνο του μακαριστού Αδαμαντίου Διακάκη.


Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα υψηλά νοήματα της παραβολής του Τελώνου και του Φαρισαίου, υπογραμμίζοντας ότι η αρετή της ταπεινοφροσύνης αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι του πνευματικού αγώνα μας κατά την περίοδο του Τριωδίου που ανοίγει σήμερα, σε αντιδιαστολή με την αλαζονική υπερηφάνεια, την αυτοδικαίωση, τη φαρισαϊκή υποκρισία και την κατάκριση του συνανθρώπου του Φαρισαίου της παραβολής, που οδηγεί στην αιώνια καταδίκη και απομάκρυνση από το φως του Χριστού.

Τέλος ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε καλό και ευλογημένο Τριώδιο και προέτρεψε τους πιστούς όλοι να «ζηλώσωμεν την ευκατάνυκτον ευχήν» του αμαρτωλού Τελώνη και να αποφύγομε την «υψηγορίαν του Φαρισαίου». Post Top Ad

.............