Ολονύχτια μάχη των σωστικών συνεργείων για τους 4 αγνοουμένους - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

Ολονύχτια μάχη των σωστικών συνεργείων για τους 4 αγνοουμένους

Παρά τις ολονύχτιες έρευνες στην Κρήτη, η αγωνία για την τύχη των τεσσάρων αγνοουμένων, μελών οικογενείας παρατείνεται.
Οι τέσσερις αγνοούμενοι τους είχαν μεταβεί στη Μεσαρά καλεσμένοι σε γαμήλια εκδήλωση συγγενικού τους προσώπου και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου.


Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ αποτελούμενη από 40 άνδρες, παρά το σκοτάδι και τις αντίξοες συνθήκες συνέχισαν χωρίς αποτέλεσμα τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των εκβολών του Γεροπόταμου κοντά στο Τυμπάκι, όπου χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε σε καλή κατάσταση εξάρτημα του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε η οικογένεια.
'Εως το βράδυ της Κυριακής εκσκαφείς και γερανός ερευνούσαν και σε σημείο του ποταμού σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το σημείο που παρασύρθηκε το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής σε εκείνο το σημείο υπάρχουν «κολύμπες» με βάθος και πέντε μέτρων και στο παρελθόν σε εκείνο το σημείο είχαν βρεθεί οχήματα που είχαν παρασυρθεί από τα νερά του ποταμού.
Ειδικότερα σύμφωνα με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, πρόκειται για τη θήκη με το γρύλο και τα υπόλοιπα εργαλεία «και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ανήκει στο αυτοκίνητο που αναζητάμε. Είναι της ίδιας μάρκας με το αυτοκίνητο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση».
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Λαγουδάκης ανέφερε πως «το γεγονός ότι η βροχή έχει κοπάσει για αρκετές ώρες, μας βοηθάει να ελπίζουμε ότι αύριο θα έχει πέσει η στάθμη των νερών και θα μπορέσουν να συνδράμουν και οι δύτες».
Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι έρευνες συνεχίζονται ενώ οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση αναμένεται να ενισχυθούν με πλωτά και εναέρια μέσα καθώς και από κλιμάκια του Λιμενικού, της ΕΛ.ΑΣ και εθελοντών Σαμαρειτών.
Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εξέλιξη των ερευνών, καθώς η υποχώρηση των νερών του Γεροποτάμου ενδέχεται να επιτρέψει την έρευνα και από ειδικευμένους δύτες.
Στο σημείο των ερευνών ήταν και ο πατέρας του 29χρονου Κώστα Γιαννακάκη από τον Άγιο Νικόλαο που επέβαινε στο αυτοκίνητο. 
Οι αγνοούμενοι
Αγνοούμενοι είναι, η 30χρονη Ρ. Τ., ο 29χρονος σύζυγός της Κ. Γ., η 21χρονη αδερφή της Μ. Τ. και η 58χρονη μητέρα της Μ. Χ.
Το νεαρό ζευγάρι κατοικεί στον Άγιο Νικόλαο, ενώ η μητέρα και η αδελφή της 29χρονης στις Αρχάνες.
Από τα πρώτα λεπτά της εξαφάνισης στο σημείο βρέθηκε ο πατέρας του αγνοούμενου, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ακόμα ελπίζουμε» ενώ ανέφερε ότι το ζευγάρι, ο γιός του και η 30χρονη σύζυγός του έφυγαν το μεσημέρι του Σαββάτου από τον Άγιο Νικόλαο για να μεταβούν σε γάμο, αφήνοντας στον ίδιο και την γυναίκα του το έξι μηνών μωρό τους.
Με πληροφορίες από cretapost.gr και flashnews.gr

Post Top Ad

.............