Διασκέδαση και εκπλήξεις στο Xανιώτικο Kαρναβάλι - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019

Διασκέδαση και εκπλήξεις στο Xανιώτικο Kαρναβάλι


Τη φιλοδοξία να εξελιχθεί το φετινό καρναβάλι ως το καλύτερο και πιο οργανωμένο που έχει γίνει ποτέ, αλλά και να μπορέσει σιγά-σιγά να μετατραπεί σε ένα από τα καλύτερα που γίνονται σε όλη τη χώρα εξέφρασαν στις δηλώσεις που παραχώρησαν χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, οι φορείς που συμμετέχουν στην διοργάνωση του Xανιώτικου Kαρναβαλιού.


Με πρωτεργάτη τον Δήμο Χανίων και σε συνεργασία με την ΚΕΠΕΔΗΧ ΚΑΠ, την αντιπεριφέρεια Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, τον πολιτιστικό σύλλογο Σούδας, το τοπικό συμβούλιο Σούδας και το σύλλογο καταστηματαρχών Σούδας, το φετινό καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου, με ώρα έναρξης τις 2.30 το μεσημέρι στη Σούδα. Εκτός του καρναβαλιού, εκδηλώσεις θα υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια της Αποκριάς, με αφετηρία τις 16 Φεβρουαρίου, οπότε και θα διεξαχθεί γιορτή στην κεντρική πλατεία της Σούδας.
«Οι εκδηλώσεις θα είναι όπως κάθε χρόνο πλούσιες», ήταν η πρώτη αναφορά που έγινε από τον δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε τα εξής: «Κάθε χρόνο το καρναβάλι μας γίνεται όλο και καλύτερο. Το κέφι θα είναι όπως πάντα άφθονο και θα έχουμε εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Καλούμε όλο τον κόσμο, όλους τους Χανιώτες και όσους επισκέπτες θέλουν να συμμετέχουν, δίνοντας ραντεβού στις 3 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία της Σούδας για να διασκεδάσουμε και γενικά καλούμε σε συμμετοχή σε όλη τη διάρκεια του Φλεβάρη», κατέληξε ο κ. Βάμβουκας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, μίλησε για την «παρέα της Σούδας» που όπως ανέφερε, μεγαλώνει, σημειώνοντας ότι ο στόχος είναι το χανιώτικο καρναβάλι να γίνει ένα από τα καλύτερα στη χώρα. «Στόχος είναι να αναδείξουμε το χανιώτικο καρναβάλι σε πανελλήνια κλίμακα γιατί νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα, καθώς η όρεξη από τον Δήμο και όλους υπάρχει. Είναι η στιγμή να μπούμε κι εμείς μπροστά μαζί με άλλες περιοχές της χώρας», ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης. «Αυτό είναι το όραμα και ο στόχος του δημάρχου, οπότε μπορούμε με τη συμμετοχή όλων μας, τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες που έχουν διάθεση, να βοηθήσουμε ώστε να το αναδείξουμε και να το πάμε πολύ ψηλά. Το καρναβάλι είναι μια γιορτή, ένα ελληνικό έθιμο και είναι ευκαιρία να το κάνουμε πολύ μεγάλο, ξεκινώντας από φέτος», κατέληξε ο κ. Βουλγαράκης.
Ο Μανώλης Περράκης εκ μέρους της καρναβαλικής επιτροπής σημείωσε στην τοποθέτησή του ότι, «για μια ακόμη χρονιά όλοι οι φορείς έχουμε σχεδιάσει και ο στόχος είναι να υλοποιήσουμε στην πράξη ένα πολύ δυναμικό καρναβάλι. Ειδικά την τελευταία πενταετία προσπαθούμε πάρα πολύ. Αυτό είναι το 30ο καρναβάλι που γίνεται. Παλιότερα ήταν το Σουδιανό καρναβάλι, τα τελευταία πέντε χρόνια λόγω του καλλικρατικού Δήμου Χανίων είναι το χανιώτικο. Θέλουμε να καλέσουμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει είτε σαν θεατής, είτε σαν καρναβαλιστής είτε ως εθελοντής. Το καρναβάλι μας είναι για όλους τους δημότες των Χανίων και θέλουμε όλους να αγκαλιάσουν το θεσμό ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε βήματα μπροστά και να φτιάξουμε το καρναβάλι που όλοι ονειρευόμαστε για την πόλη των Χανίων», κατέληξε ο Μαν. Περράκης.
Ο πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Σούδας, Δημήτρης Κλωθάκης, σημείωσε ότι, «και φέτος θα υπάρχει άπλετο κέφι, διασκέδαση και πολλές εκπλήξεις», ενώ ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Κυριάκος Καζάκος, τόνισε ότι, «εκτός από το καρναβάλι και τις άλλες δράσεις που θα γίνουν στη Σούδα, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και στους άλλους περιαστικούς δήμους για τα μικρά παιδιά».

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............