Ενθουσιασμένοι όλοι στο Προεδρικό Μέγαρο από την εντυπωσιακή εμφάνιση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων που έψαλλε τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2018

Ενθουσιασμένοι όλοι στο Προεδρικό Μέγαρο από την εντυπωσιακή εμφάνιση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων που έψαλλε τα κάλαντα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Μήνυμα ενότητας και πολλές ευχές για υγεία και ευημερία τη νέα χρονιά έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ακούγοντας τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ δεν έλειψαν και οι κρητικές μαντινάδες.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «μεγάλη δύναμη των Ελλήνων είναι η ενότητά τους» και πρόσθεσε πως όλα τα μεγάλα και σημαντικά τα πετύχαμε ενωμένοι, ενώ σημείωσε ότι το παράδειγμα της Κρήτης και η ιστορία της μας εμπνέουν όλους.
Όπως κάθε χρονιά, τα κάλαντα ξεκίνησαν με την Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία υποδέχθηκε με γιορτινούς μουσικούς ρυθμούς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έξω από το γραφείο του, όπου και αντήλλαξαν ευχές και εν συνεχεία ο Πρόεδρος μετέβη στη Μεγάλη Αίθουσα Διαπιστευτηρίων, όπου η Προεδρική Φρουρά έψαλε κρητικά κάλαντα και κάλαντα Θράκης.
Ακολούθησε, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις «Η Πίστη» και αμέσως μετά ο όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, που έψαλε παραδοσιακά κρητικά κάλαντα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ και τα μέλη του χόρεψαν και παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης, ενώ δεν έλειψαν και οι μαντινάδες με τα πολιτικά μηνύματα κυρίως προς την γείτονα Τουρκία.
Εν συνεχεία, το Προεδρικό Μέγαρο γέμισε με παιδικές φωνές, καθώς τα παιδιά από το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, έψαλαν βυζαντινά και κυκλαδίτικα κάλαντα και έστειλαν το δικό τους μήνυμα ανθρωπιάς και ευαισθησίας για τα Χριστούγεννα.
Εξίσου πολλές ευχές έλαβε ο Πρ. Παυλόπουλος και από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Η Κύπρος» που έψαλαν κυπριακά κάλαντα, καθώς και από τον Σύλλογο Τρικεριωτών Μαγνησίας «Εν Τρικερίω», που του προσέφεραν και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.
Αθηναϊκά λαϊκά κάλαντα Χριστουγέννων και βυζαντινά κάλαντα έψαλε η χορωδία του 1ου Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού και την τελετή έκλεισε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων Κρήτης, ο οποίος τιμώντας για δεύτερη διαδοχική χρονιά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπενθύμισε την υπερηφάνεια του για το γεγονός ότι ο κ. Παυλόπουλος είναι επίτιμος Δημότης Ανωγείων Κρήτης και εξέφρασε με μια χαρακτηριστική μαντινάδα πολλές ευχές για υγεία και ευημερία μέσα στη νέα χρονιά.
Φωτογραφίες Μανόλης Σαμόλης
Εμείς τιμούμε τσι θεσμούς και την Δημοκρατία,
μα πιο πολύ τον άνθρωπο, που τόνε δίνει αξία..
—————————————————————–
Ποτέ στα Ανώγεια η σκλαβιά δεν έχει κατοικήσει,
γιατί ‘χει κάστρο η λευτεριά χιλιάδες χρόνια χτίσει..
Με αυτές τις μαντινάδες του Λευτέρη Μπέρκη χαιρέτησαν οι Ανωγειανοί για δεύτερη χρονιά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με την 15μελή αποστολή του Πολιτιστικού συλλόγου που ξεχώρισε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του αξιότιμου Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου, στον οποίο έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, αφού πρώτα του προσέφεραν  δώρα από την Κρήτη. Στη συνέχεια χόρεψαν Ανωγειανό πηδηχτό, Χανιώτη και Μαλεβιζιώτη υπό τη συνοδεία της λύρας του Γιώργου Κοντογιάννη και του λαούτου του Βαγγέλη Μαμαλάκη.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Ανωγείων Νίκος Βρέντζος προσέφερε δώρα στον Προκόπη Παυλόπουλο από μια βούργια με κρητικά προϊόντα αλλά και ένα σετ μπουκάλι και ποτήρια ρακής δημιουργία από φυσητό γυαλί στα Ανώγεια του Μάριου Χαλκιαδάκη. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι κάθε μεσημέρι στο γεύμα πίνει από μια ρακί και το δώρο αυτό θα το χρησιμοποιήσει άμεσα και με καλή παρέα!
Η παρουσία των Ανωγειανών στο Προεδρικό Μέγαρο απέσπασε τα θετικότερα σχόλια και φέτος, από τον ίδιο τον Πρόεδρο, τους συνεργάτες του και τον δημοσιογραφικό κόσμο που βρέθηκε εκεί, με όλους να δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τον παραδοσιακό χορό , τις μαντινάδες και την στάση τους.

Στην  προσφώνηση του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίκος Βρέντζος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε βέβαιοι κύριε πρόεδρε, ότι ο ρόλος σας θα είναι και πάλι καθοριστικός σε ότι αφορά την προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων, γιατί πολλές είναι και πάλι οι απειλές που εκτοξεύονται κυρίως εξ ανατολών. Όμως καλό θα είναι να γνωρίζουν όσοι απειλούν, ότι η Ελλάδα και οι Ελληνες έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα, τις κρίσιμες ώρες συσπειρώνονται και δίνουν την απάντηση που πρέπει» Και πρόσθεσε: «Κύριε Πρόεδρε, όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων, αλλά και όλοι οι συγχωριανοί μας ανόργανοι,  ευχόμαστε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας ,να έχετε μακροημέρευση στην προεδρία της Δημοκρατίας, για να στηρίζεται και να διαφυλάττεται τις αρχές της  δημοκρατίας, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική  δικαιοσύνη, να  είστε υγιής, δυνατός και πάντοτε  η χαρά του γεννηθέντος Χριστού να φωτίζει μέσα σας! Ο Κύριος και Θεός μας ,να σας χαρίζει αγάπη και κάθε καλό κατά το νέο έτος που ανατέλλει”.

Στις δηλώσεις του ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Η ψυχή των Ανωγείων, όπως εσείς εδώ σήμερα την καταθέσατε, μου δίνει δύναμη να συνεχίζω και το δικό μου έργο εδώ στην Προεδρία της Δημοκρατίας! Ενός χωριού όπως τα Ανώγεια με μακραίωνη ιστορία και ένδοξους αγώνες σε όλη την Ελληνική ιστορία. Αποτελεί μεγάλη μου επιθυμία να έρθω στα Ανώγεια σε ιδιωτική επίσκεψη αυτή τη φορά, να χαλαρώσω και να νιώσω την αύρα του χωριού και των ανθρώπων του, Σας ευχαριστώ θερμά, σας εύχομαι καλές γιορτές. Και του χρόνου!” τόνισε με εμφανή συγκίνηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Post Top Ad

.............