Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά στις Κλειστές Δομές Παιδικής Προστασίας από την Περιφέρεια Κρήτης - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά στις Κλειστές Δομές Παιδικής Προστασίας από την Περιφέρεια Κρήτης

Ευχές, κάλαντα και τραγούδια ήχησαν σήμερα στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά που φιλοξενούνται στις κλειστές Δομές Παιδικής Προστασίας που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής.  Στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού στον Πόρο, συμμετείχαν εκπρόσωποι, παιδιά,  των παρακάτω κοινωνικών δομών:

-Παράρτημα προστασίας του παιδιού Πόρος
-Παράρτημα προστασίας του παιδιού Νεάπολης
-Παράρτημα προστασίας του παιδιού Νέων- Εφήβων Χανιά
-Ορφανοτροφείο Καλυβιανή
-Στέγη Ανηλίκων Ηράκλειο
-Ίδρυμα Αγ. Νεκταρίου Χανιά
Στη γιορτή όπου μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά, παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, εκπρόσωποι των παραπάνω Κοινωνικών Δομών, των Σωμάτων Ασφαλείας, Υπηρεσιών αλλά και γονείς, ενώ την εκδήλωση  πλαισίωσαν μουσικά οι καλλιτέχνες Μαρίνα Λαουμτζή και Χριστόφορος Γκόγκολος.
Η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, καλωσορίζοντας τους παραβρισκόμενους επεσήμανε ότι, η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει σθεναρά την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών μέσα από τους θεσμούς της αναδοχής και της υιοθεσίας.
Η κα. Βρέντζου ευχόμενη στους παρόντες στην εκδήλωση Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια θέτοντας πάντα στο επίκεντρο της προσοχής και του ενδιαφέροντός της τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα αυτή των παιδιών που φιλοξενούνται σε Κλειστές Δομές Παιδικής Φροντίδας αποσκοπεί με την παρούσα εκδήλωση να προσφέρει στιγμές χαράς, ζεστασιάς και αίσθηση οικογενειακής εορταστικής ατμόσφαιρας αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία της και προωθώντας την ισότιμη συμμετοχή των παιδιών στο Κοινωνικό Σύνολο».
Σύντομους χαιρετισμούς-ευχές έκαναν επίσης η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης Νίκη Γιαμαλάκη, η Διευθύντρια της εταιρείας προστασίας ανηλίκων Ηρακλείου Γεωργία Ψαράκη, η διευθύντρια του παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου Δήμητρα Πραχάλη.
Την επιμέλεια της επιτυχημένης γιορτής είχαν αναλάβει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί Χρυσούλα Βογιατζάκη και Κατερίνα Κασσαπάκη.

Post Top Ad

.............