«Συνοικία Ονείρων» στην πλατεία της Φορτέτσας και σήμερα Κυριακή 23 Δεκεμβρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018

«Συνοικία Ονείρων» στην πλατεία της Φορτέτσας και σήμερα Κυριακή 23 Δεκεμβρίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φορτέτσας , σε συνδιοργάνωση  με την Περιφέρεια Κρήτης, γιορτάζει τα Χριστούγεννα με την εκδήλωση «Συνοικία Ονείρων».
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της Φορτέτσας, έως και σήμερα Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018.
Οι κάτοικοι Κρητικοί, Μικρασιάτες και πρόσφυγες, έτοιμοι να ανταλλάξουν αγκαλιές, να συναντήσουν γείτονες, φίλους, συγγενείς, καλεσμένους και περαστικούς.
Μια «Συνοικία Ονείρων» που όλοι συμβιώνουν αρμονικά και η ζωή κυλά με χαρά, αγάπη, ανιδιοτελή προσφορά και σεβασμό.


Στην εκδήλωση συμμετέχουν:
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φορτέτσας με τα εργαστήρια  ζαχαροπλαστικής, ραπτικής και μουσικής. Προσφέρει χειροποίητα δωράκια και τηγανίτες με σοκολάτα στα παιδιά, άφθονα μελομακάρονα και κουραμπιέδες για όλους και πολλά, πολλά τραγούδια στις γειτονιές  της αυτοσχέδιας συνοικίας. Οι γυναίκες της συνοικίας στις 23 Δεκεμβρίου θα προσφέρουν φαγητά και εδέσματα σε όλους μας.
Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου Καθημερινά θα προσφέρονται εδέσματα. Στις 22 Δεκεμβρίου θα απολαύουμε   χορωδία παιδιών από το Αφγανιστάν, παραδοσιακούς χορούς από Κούρδους χορευτές, φαγητά και γλυκά που θα παρασκευάσουν  γυναίκες από την Συρία  και  θα προσφερθούν σε όλους.
Ο Σύλλογος Μικρασιατών “Άγιος Πολύκαρπος” που θα προσφέρει  μαθήματα ψηφιδωτού και μακραμέ.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραμπουρνιωτών που θα προσφέρει στους επισκέπτες φασολάδα και κουραμπιέδες.
Πρόγραμμα
Κυριακή 23 Δεκεμβρίου ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ   16.00
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ 17.00
21.00 «Συνοικία Ονείρων» Τρεις γενιές της συνοικίας μας, με χορωδία, και μουσικούς σε μικρασιάτικα τραγούδια. Το μουσικό σχήμα επιμελήθηκαν ο Εμμανουήλ Σίγμα με Κιθάρα φωνή και η Τζούλια Μαρμαρελη χοράρχης και φωνή. Συνοδεύουν οι μουσικοί Αντώνης Ζεμπιλης Μπουζούκι, Στεφάνια Χατζάκη, Λύρα φωνή και Μιχάλης Αρετινης Μαντολίνο. Στο τραγούδι συμμετέχουν οι Σταυρούλα Δεληγιάννη και Ειρήνη Κουμπά.
21.30 Ο λαογραφικός σύλλογος Χοροδρώμενα  με μικρασιάτικους χορούς.
22.00 Ρεμπέτικο και λαϊκό πρόγραμμα. Το μουσικό σχήμα επιμελήθηκε ο Εμμανουήλ Σίγμα με Κιθάρα φωνή. Συνοδεύουν οι μουσικοί Αντώνης Ζεμπιλης Μπουζούκι, Στεφάνια Χατζάκη, Λύρα φωνή και Μιχάλης Αρετινης Μαντολίνο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Τζούλια Μαρμαρελη, Σταυρούλα Δεληγιάννη, Ειρήνη Κουμπά και ο Θεοδόσης Σμαριανακης.

Είσοδος ελεύθερη.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ