Στο δημοτικό συμβούλιο του Ηρακλείου το θέμα το κολυμβητηρίου ( δείτε το βίντεο ) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

Στο δημοτικό συμβούλιο του Ηρακλείου το θέμα το κολυμβητηρίου ( δείτε το βίντεο )


H αποστολή ψηφίσματος του Δήμου Ηρακλείου προς το Υπουργείο Αθλητισμού με θέμα την αναβάθμιση του ΕΑΚΗ , την δημιουργία νέου κλειστού κολυμβητηρίου και την επιπλέον χρέωση 5€ μηνιαίως στους αθλούμενους του κολυμβητηρίου του ΕΑΚΗ ως είσοδο στην πισίνα συζητήθηκε στι προχθεσινό συμβούλιο του Δημοτικου συμβουλίου Ηρακλείου .Για μία ακόμα φορά η πρόεδρος της διοίκησης του ΕΑΚΗ Μαρία Καλουδίωτη η οποία βρισκόταν στη συνεδρίαση ως δημοτική σύμβουλος, αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ξανά αρκετα αναληθει γεγονότα και εκτόξευσε απειλές. Η κ. Καλουδιώτη ανέφερε ότι «το θέμα έχει λυθεί με τους γονείς οι οποίοι στη πλειοψηφία τους πλήρωσαν». Παράλειψε όμως να πει ότι οι περισσότεροι γονείς πλήρωσαν τα 5€ επιπλέον της συνδρομής τους γιατί φοβόντουσαν ότι θα απαγορευτεί η είσοδος στα παιδιά τους από το φύλακα και θέλησαν να τα προστατέψουν από μια τέτοια προσβολή και όχι γιατί συμφωνούν με αυτή την άδικη επιβολή .

Θα αναφέρουμε ότι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του κολυμβητηρίου «Λίντο» δεν πήρε κάποια απόφαση ούτε έδωσε καμία οδηγία να μην πληρώσουν οι γονείς διότι « θεωρήσαμε δικαίωμα του κάθε γονέας να είναι ελεύθερος να κρίνει και να αποφασίσει τι είναι πιο σωστό για το δικό του παιδί το οποίο τελικά είναι ο αποδέκτης των παρατηρήσεων από το φύλακα .
Αυτό είναι και το πιο καταχρηστικό μέρος της απόφασης της διοίκησης του ΕΑΚΗ αφού στηρίζεται στην ευαισθησία των γονέων οι οποίοι θέλοντας να προστατέψουν τα παιδιά τους από προσβολές αναγκάζονται να πληρώσουν και μάλιστα τώρα να προκαλούνται με αυτό τον τρόπο .

Επίσης η κ. Καλουδιώτη ανάφερε ότι μόνο δυο σωματεία δεν έχουν συμμορφωθεί και αυτά όπως είπε σε απειλητικό τόνο «θα πάνε στο ταμείο με τα νέα συμβόλαια του Δεκεμβρίου» κάτι που βεβαίως δεν ισχύει αφού η απορρόφηση του 5 ευρώ δεν έγινε από κανένα σωματείο παρά μόνο σε ελάχιστους γονείς και μόνο στις περιπτώσεις που η συνδρομή ήταν παραπάνω από 35 €. Παρέλειψε να πει ότι η μεγαλύτερη μάζα των συνδρομών προς τα σωματεία είναι 30-35€ και όλοι αυτοί οι γονείς πλήρωσαν επιπλέον το 5 ευρω και με αποδείξεις πλέον.

Ο σύλλογος μας επίσης έχει αποστείλει γραπτώς ερώτημα (16/10/18) προς όλα τα σωματεία για το αν θα απορροφήσουν το 5ευρω και πήραμε απάντηση μόνο από ένα το οποίο δήλωσε ότι «έχει προσαρμόσει τις συνδρομές του ώστε να είναι σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπέγραψε με το ΕΑΚΗ» χωρίς βέβαια να αναφέρει ότι θα υπάρξει απορρόφηση σε όλες τις συνδρομές γιατί όπως γνωρίζουμε όλοι το ύψος των συνδρομών είναι πιο κάτω από το πλαφόν το οποίο συμφωνήθηκε στα συμβόλαια με το ΕΑΚΗ. Τα υπόλοιπα 10 σωματεία δεν απάντησαν καθόλου και όλοι μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας από τη σιωπή τους!!
Ευχαριστούμε το Δήμο Ηρακλείου για την επιμονή στο θέμα και ελπίζουμε και ότι ο υφυπουργός κύριος Βασιλειάδης, ο οποίος σε δηλώσεις στην τηλεόραση αλλά και στον βουλευτή κύριο Συντυχάκη αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ότι οι γονείς πληρώνουν επιπλέον, , να πάρει θέση επι του θέματος και να δώσει την σωστή λύση.»


Τηλέφωνα επικοινωνίας
Πρόεδρος Λογοθέτη Λένα 6937554789
Γραμματέας Νικηφοράκη Γιάννα 6977627501

Post Top Ad

.............