Από το φίφτυ φίφτυ στον έρωτα στο θέατρο Κάτω στο Ηράκλειο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018

Από το φίφτυ φίφτυ στον έρωτα στο θέατρο Κάτω στο Ηράκλειο

Από το φίφτυ φίφτυ στον έρωτα

Η θεατρική παράσταση Από το φίφτυ φίφτυ στον έρωτα αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος Το διπλό βιβλίο του Δημήτρη Χατζή. Ο Δημήτρης Χατζής γεννημένος στα Γιάννενα το 1913 θα αναγκαστεί σε εξορία μετά τον εμφύλιο πόλεμο. Το 1976, λίγο μετά τον επαναπατρισμό του, θα εκδώσει Το διπλό βιβλίο. Ο ήρωας του βιβλίου, Κώστας, ένας Έλληνας μετανάστης στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, απευθύνεται σε έναν άγνωστο συγγραφέα που τον ακολουθεί και τον προκαλεί να ανακαλύψει μαζί του τη ρωμείικη ρίζα του· συμβολισμός ενός πανανθρώπινου αισθήματος οριοθέτησης της ταυτότητας σε έναν κόσμο εν κινήσει.


Ο Χατζής μέσα από έναν έντονο ποιητικό ρεαλισμό θα αγκαλιάσει όλο το φάσμα της σύγχρονης παθογένειας σχολιάζοντας με λόγο απλό κι οξυδερκή την αίσθηση του Άλλου ως ξένου, του ανοίκειου, της μοναχικότητας, του έρωτα, της μετανάστευσης και της προσωπικής και κοινωνικής διάψευσης. Αριστοτεχνικά θα μεταφέρει στο χαρτί αυτή την εύθραυστη αίσθηση του μεταίχμιου ανάμεσα σε έναν κόσμο που έχει ήδη διαλυθεί και σε έναν άλλον που δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή του.
Ωστόσο θα ξεφύγει από τα αναμενόμενα όρια της ήττας της μεταπολεμικής λογοτεχνίας προβάλλοντας την ελπίδα ως αντίλογο, αίτηση και απαίτηση, της εποχής του, και ίσως κάθε εποχής.

Το διπλό βιβλίο αγκαλιάστηκε από την κριτική και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία

Διασκευή: Στέλλα Χαιρέτη

Σκηνοθεσία : Πάνος Ιωαννίδης
Ερμηνεία: Σπύρος Μπουρλέσιας
Παραγωγή: θέατρο Κάτω

27/10 – 24/11 κάθε Σάββατο στις 21:15
Στο θέατρο Κάτω – θεοτοκοπουλου 28

Τηλέφωνο κρατήσεων : 6987107922
ΕΊΣΟΔΟΣ ΕΛΕΎΘΕΡΗ –
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΉ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΆ

Post Top Ad

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΣΑΣ