Ξεκινά αύριο Σάββατο το εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά ηλικίας 12-16 ετών Στο βιβλιοπωλείο koukoubook στα Χανιά - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018

Ξεκινά αύριο Σάββατο το εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά ηλικίας 12-16 ετών Στο βιβλιοπωλείο koukoubook στα Χανιά

Εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά ηλικίας 12-16 ετών

Στο βιβλιοπωλείο koukoubook στα Χανιά

Συντονιστής: Χρήστος Τσαντής


Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς και το βιβλιοπωλείο Koukoubook παρουσιάζουν:
«Το Παιχνίδι της Γραφής», με συντονιστή τον Χρήστο Τσαντή.
Το εργαστήρι ξεκινά το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, (ώρες 10.00-11.30) και θα γίνεται κάθε 15 μέρες (δύο φορές το μήνα).

Πρόκειται για ένα εργαστήρι ζωής που θέτει στο επίκεντρο τις ανάγκες, τα ταλέντα και το ρυθμό των παιδιών, αξιοποιώντας την επικοινωνία, τη συνεργασία, την αλληλεπίδραση και το παιχνίδι.

Καράβι μας είναι η φαντασία

και προορισμός μας η ενίσχυση της δημιουργικότητας

«Ο άνθρωπος παίζει μόνον εκεί όπου είναι άνθρωπος με την πλήρη σημασία της λέξης και είναι πλήρης άνθρωπος μόνον εκεί όπου παίζει», έγραφε ο Schiller, στις «Επιστολές για την αισθητική παιδεία (15η)».
«Σήμερα είναι γνωστό ότι η καλλιτεχνική δραστηριότητα και μόνο αυτή, μπορεί να πραγματοποιήσει και να αναπτύξει στο παιδί έναν τρόπο ολοκληρωμένης εμπειρίας. Για ν’ αναπτύξουμε τη λογική σκέψη δεν είναι ανάγκη να θυσιάσουμε τη φαντασία: κάθε άλλο», γράφει ο Τζιάνι Ροντάρι στη «Γραμματική της Φαντασίας».

«Μαθαίνουμε γιατί συγκινούμαστε!»

Αυτή είναι η έκφραση στην οποία συμφωνούν σπουδαίοι παιδαγωγοί και ψυχολόγοι όπως οι: John Dewey, Maria Montessori, Wilhelm Reich, Jacob Moreno, Kurt Lewin, Abraham Maslow, Rolo May, Carl Rogers, Frederic Perls και πολλοί ακόμα.
Λίγα λόγια για τον συντονιστή
Ο Χρήστος Τσαντής είναι συγγραφέας, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Σπούδασε «Συμβουλευτική και Ψυχολογία» και έχει παρακολουθήσει τα προγράμματα του Ε.Κ.Π.Α. «Δημιουργική Γραφή και Αυτογνωσία», & «Διαπαιδαγώγηση στην παιδική και εφηβική ηλικία». Συντονίζει τα «Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας» (τμήματα ενηλίκων) που γίνονται στο βιβλιοπωλείο koukoubook στα Χανιά και στη βιβλιοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου στο Καστέλι Κισσάμου. Πολλά από τα έργα του έχουν αξιοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). Κυκλοφορούν μέχρι σήμερα 8 βιβλία του και έχει επιμεληθεί λογοτεχνικά μέχρι σήμερα 25 ακόμα τίτλους άλλων συγγραφέων.
Ήταν εισηγητής σε βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς, που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Χανίων, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Χανίων υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, με σκοπό την ενίσχυση των εκπαιδευτικών εργαλείων ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό, με αφορμή το βιβλίο του «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης», καθώς και σε βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Δημιουργική γραφή-λογοτεχνικά κείμενα του Ν. Καζαντζάκη-Ελληνική Μυθολογία».
Ήταν εισηγητής σε κύκλο ενημερωτικών σεμιναρίων του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κωφοί και ακούοντες εν δράσει με τίτλο: «Από τη θεωρία στην πράξη με περιηγητή ένα βιβλίο», στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κρητικών Πολιτιστικών Συλλόγων, με θέμα: «Η λογοτεχνία στη σύγχρονη Κρήτη», καθώς και σε πρόσφατο Συνέδριο για τον Νίκο Καζαντζάκη, που διοργάνωσε η Ο.Α.Κ.
Ξεκινά το εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά ηλικίας 12-16 ετών Στο βιβλιοπωλείο koukoubook στα Χανιά

Post Top Ad

.............