Για έβδομη χρονιά πραγματοποιήθηκε η ετήσια άσκηση ετοιμότητας στο Creta Maris Beach Resort - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018

Για έβδομη χρονιά πραγματοποιήθηκε η ετήσια άσκηση ετοιμότητας στο Creta Maris Beach Resort

Με μεγάλη επιτυχία το Creta Maris Beach Resort πραγματοποίησε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά την Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2018, την ετήσια άσκηση “Διαχείρισης Κρίσης συνέπεια φυσικού φαινομένου” στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.
Έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την πρόληψη, έγκαιρη προετοιμασία και προστασία των εργαζόμενων και των επισκεπτών του ξενοδοχείου σε περίπτωση έκτακτου φυσικού φαινομένου, το φετινό σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εφαρμογή  της “Πολιτικής Διαχείρισης Κρίσεων” σε περίπτωση σεισμού, με στόχο την υψηλού επιπέδου ετοιμότητα της εξειδικευμένης ομάδας εκτάκτων αναγκών, που έχει συσταθεί στο ξενοδοχείο.Η φετινή άσκηση προσέλκυσε το έμπρακτο ενδιαφέρον των Βρετανικών διπλωματικών αρχών, όπως αυτό εκφράστηκε με την ενεργή συμμετοχή της Υποπροξένου της Μεγάλης Βρετανίας στην Κρήτη, κας Αριστέας Χουρδάκη, την οποία υποδέχθηκε στους χώρους του ξενοδοχείου ο κ. Ανδρέας Μεταξάς, με τη διττή ιδιότητα ως Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Μεταξά και Επίτιμος Πρόξενος των Σκανδιναβικών χωρών Ανατολικής Κρήτης.

Ενεργή συμμετοχή στην άσκηση είχαν 12 εθελοντές του σώματος εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου όπου υπο την καθοδήγηση του Αρχηγού κυρίου Δημήτρη Προνάκη για ακόμα μια φορά απέδειξαν με την ετοιμότητα τους, την αναγκαιότητα ύπαρξης του σώματος το οποίο βρίσκεται όλο τον χρόνο κοντά στους πολίτες, καθότι με τη δράση τους, την παρουσία τους και τη γενικότερη στάση τους προάγουν το πνεύμα του εθελοντισμού, καταδεικνύουν την αξία και τη χρησιμότητα του Εθελοντή σε μία οργανωμένη κοινωνία και καλούν κάθε ενεργό και συνειδητοποιημένο πολίτη να συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής του και της ζωής των συνανθρώπων του, μέσα από τον Εθελοντισμό. 
Την άσκηση παρακολούθησαν ως παρατηρητές ο εκπρόσωπος Υπουργείου Τουρισμού,  κος Άρης Στρατάκης,  ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης, κος Ιωάννης Κουφάκης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κος Ιωάννης Μαστοράκης, ο Πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, κος Κουμπαράκης Δημήτριος, ο Προϊστάμενος Τμήματος Επιθεώρησης, Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία Ν. Ηρακλείου, κος Μαραυγάκης Μιχάλης, και η Διευθύντρια Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κα Ευφροσύνη Τζαγκαράκη.
Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιου Λέκκα και σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Πριν την άσκηση, ο Καθηγητής κ. Λέκκας, έδωσε εξειδικευμένη διάλεξη με θέμα: «Επιχειρησιακός Σχεδιασμός για την Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών σε Ξενοδοχειακό Περιβάλλον», ενισχύοντας τη γνώση των εργαζομένων του Creta Maris, ως προς την ετοιμότητα στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Post Top Ad

.............