Τουρισμός γονιμότητας για τους Κινέζους στην Ελλάδα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018

Τουρισμός γονιμότητας για τους Κινέζους στην Ελλάδα

Την επάρκεια των Ελλήνων ιατρών στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ζητεί η Κίνα μετά την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου της που επιτρέπει τη γέννηση 2 παιδιών ανά οικογένεια σε μια προσπάθεια να αντιμετωπισθεί η αύξηση των ατόμων τρίτης ηλικίας στον πληθυσμό.
Το νοσοκομείο του πανεπιστημίου Ανχούι της Ανατολικής Κίνας και ομάδα ελλήνων επιστημόνων στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, υπό την ομπρέλα του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Παγκοσμίου Κέντρου Ελλήνων Γιατρών, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, ανοίγοντας νέους δρόμους για τον Τουρισμό Υγείας στη χώρα μας.

Οι 2 πλευρές υπέγραψαν υπόμνημα στην Αθήνα, με στόχο να προωθήσουν περαιτέρω τις ιατρικές ανταλλαγές και συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, να χρησιμοποιήσουν τα ισχυρά σημεία των διακριτών περιοχών και από τις 2 πλευρές, να αναβαθμίσουν την εσωτερκή ανάπτυξη και να προωθήσουν τις πολιτιστικές ανταλλαγές και επικοινωνία μεταξύ των 2 πλευρών.
Το υπόμνημα προβλέπει ανταλλαγές τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας για το συνδυασμό των πιο προηγμένων επιστημονικών μεθόδων της δυτικής Ιατρικής στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με ιατρικές πρακτικές της παραδοσιακής ανατολικής Ιατρικής της Κίνας, καθώς και τη δημιουργία κέντρου αναπαραγωγής στο State University Hospital στην περιοχή Anhui, με συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων.
Η συνεργασία χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντική για την Κίνα και περιμένουμε οτι πολλά ζευγάρια Κινέζων θα επωφεληθούν από το συνδυασμό μεθόδων γονιμοποίησης in Vitro, τις οποίες θα εφαρμόσει η ελληνική πλευρά, με μεθόδους της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, δήλωσε ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Διεθνούς Συνεργασίας του πανεπιστημίου Ανχούι κινεζικής ιατρικής, Σι Χονγκ Τσα, κατά την υπογραφή της συμφωνίας.
Για σημαντική στιγμή που ενώνει τη δυτική κλασική ιατρική του Ιπποκράτη με την παραδοσιακή ιατρική του ανατολικού κόσμου από πλευράς της Κίνας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ, του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, Γιώργος Πατούλης. «Θεωρώ ότι η μεγάλη χώρα σκύβει στη χώρα του Ιπποκράτη, στην Ελλάδα, για να μπορέσει να συνθέσει, να ενώσει και τελικά να προσφέρει μια κοινή αναπτυξιακή προοπτική για το μέλλον. Οι ροές των Κινέζων που θα θελήσουν να θεραπευτούν σε εξειδικευμένες ειδικότητες που προσφέρουμε εδώ στη χώρα μας είναι μια σημαντική προοπτική» είπε.
Πρόσθεσε ότι προοπτικές ανοίγονται και για την εμπεριστατωμένη ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων, αλλά και τουριστών υγείας από τη μια χώρα στην άλλη, και υπό αυτήν την έννοια ένα μεγάλο πανεπιστήμιο στην ανατολική πλευρά της Κίνας, που έχει νοσοκομείο 3.000 κλινών, υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών και το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας, δηλαδή «τη διεθνή πλευρά της ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας που έχουμε δημιουργήσει για την Ελλάδα, με την προοπτική μάλιστα τον ερχόμενο Μάρτιο να γίνει μέλος μας».
Ο αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, Κωνσταντίνος Παντός, ανέφερε: «Το γεγονός ότι αναγνωρίζει ακόμα και η Κίνα, στην άλλη άκρη του κόσμου, το υψηλό επίπεδο των ελλήνων επιστημόνων αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα μας. Αυτή μάλιστα η αναγνώριση να αποτελέσει και το όχημα για τη σύσφιγξη των σχέσεων, να δημιουργήσει γέφυρες φιλίας, νέες συνεργασίες και πάνω απ’ όλα αυτή η αναγνώριση στην Ελλάδα αντιστρέφει το κλίμα έλλειψης εμπιστοσύνης στη χώρα μας. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στη χώρα μας μέσω της αναγνώρισης των ελλήνων γιατρών είναι εθνικός στόχος».
Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα εκπονηθούν και εκπαιδευτικά προγράμματα ελλήνων και κινέζων επιστημόνων και φοιτητών, ενώ θα πραγματοποιούνται και ανταλλαγές γιατρών ανάμεσα στις δύο χώρες.

Post Top Ad

.............