Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων στο δήμο Χερσονήσου ως 6 Οκτωβρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων στο δήμο Χερσονήσου ως 6 Οκτωβρίου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ, ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΕΙΡΙΟΣ: ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ στις 4-6 Οκτωβρίου 2018 (Δράσεις σε σχολεία του Δήμου Χερσονήσου, Εσπερίδα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, Επιστημονική Ημερίδα ανοικτή στο κοινό)
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου και την Φιλοζωική Ομάδα Σείριος, διοργανώνουν τριήμερο δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων.

5 Οκτωβρίου 2018: Εσπερίδα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών με τίτλο: «Μαθαίνοντας να ζούμε με τα ζώα: Δράσεις, για την ευαισθητοποίηση παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών για τα ζώα συντροφιάς» στην Αγγλικανική Εκκλησία-πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών. Ώρα έναρξης 17.30.

6 Οκτωβρίου 2018: Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: «Ευ ζώων: ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις, τάσεις και προοπτικές» στην Ανδρόγεω, Ηράκλειο. Ώρα έναρξης 9.30 π.μ.Σκοπός των δράσεων αυτών είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και γενικότερα η κοινωνία από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, κτηνιάτρους, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, και εθελοντές σχετικά με τα οφέλη από τη συνύπαρξη και εμπλοκή με τα ζώα συντροφιάς. Ειδικότερα, θα παρουσιαστεί το θεωρητικό και πρακτικό πλαίσιο των ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τα ζώα συντροφιάς, τα ανιχνευτικά εργαλεία που εξετάζουν τις στάσεις παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών, αλλά και το σύστημα διαχείρισης μάθησης για την υλοποίηση και διάχυση του εν λόγω προγράμματος. Επιπρόσθετα, οι δράσεις θα πλαισιωθούν από εισηγήσεις που σχετίζονται με τα καίρια θέματα της κακοποίησης των ζώων και τη σύνδεση με την κακοποίηση των ανθρώπων και της ύπαρξης λανθασμένων αντιλήψεων για τις παρασιτώσεις και την στείρωση για τα ζώα συντροφιάς. Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν με ομιλίες που σκιαγραφούν την έννοια της φιλοζωίας, της εθελοντικής προσφοράς και τα αποτελέσματά τους για παιδιά με και χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Επικοινωνία: Μαρία Κυπριωτάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης, mkypriotaki@edc.uoc.gr και Μαρία Μαρκοδημητράκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Κρήτης, markodim@edc.uoc.gr

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων στο δήμο Χερσονήσου ως 6 Οκτωβρίου
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Post Top Ad

.............